Poloteams De Vennen weer gestart

Na enkele maanden zomerstop is afgelopen weekend de waterpolocompetitie voor de meeste teams van De Vennen weer van start gegaan. Dames 1 had met OZ&PC in Oldenzaal direct de verste uitwedstrijd op het programma staan, de overige ploegen speelden een thuisduel.

Onder de eredivisie van 7 ploegen heeft de KNZB een overgangsklasse van 8 teams gecreëerd en dat is het niveau waarop dames 1 dit seizoen haar kunnen mag tonen. Het komt daarbij dezelfde 7 tegenstanders tegen als in de tweede competitiehelft van afgelopen seizoen waarin het uiteindelijk als 8e eindigde dus zal het aanpoten worden. Dat doen de dames na 5 jaar onder leiding van Arie Schouten geacteerd te hebben dit jaar met Klaartje van der Laken als nieuwe trainer/coach en zonder de talentvolle zusjes Sacha en Tessa Kimenai die overgestapt zijn naar Polar Bears in Ede en Judith van Heteren die haar polocarrière voortzet bij Het Y in haar woonplaats Amsterdam, één van de tegenstanders dit seizoen. Carina Spronk (als keepster) en Naomi van Bragt hebben de overstap gemaakt vanuit dames 2 en met Maud Verhagen en Nicky van Lier zullen 2 jongere speelsters regelmatig hun opwachting maken.

Zaterdag op bezoek bij OZ&PC in Oldenzaal waren de dames minder kansloos dan de 11-7 uitslag doet vermoeden. Het probleem was echter het afmaken van de kansen die zich voordeden en dat resulteerde na 4×8 minuten spel in een zege voor de iets makkelijker scorende thuisclub. Aan Dongense zijde werden de treffers verzorgd door Rachel de Vet (3x), Judy Goossens (2x), Demi Waijers en Naomi van Bragt.

A.s. zaterdag treffen de dames om 17.00u in hun eerste thuisduel de ploeg van Waterpolo Den Haag.

Heren 1 trof in het Veldhovense Njord één van de titelkandidaten van vorig seizoen, een seizoen waarin De Vennen maar net het vege lijf wist te redden. Ook bij de heren wat wijzigingen met een trainer/coach in de persoon van Tilburger Marcel Verhagen, een nieuwe speler in Bas ten Bulte die een poloverleden in het oosten van het land heeft en nieuwe jeugdige aanvulling in Bas Verhagen en Koen Hiemstra, eveneens afkomstig uit Tilburg en met een wens op een hoger niveau te gaan spelen.

De teams moesten het zaterdag met slechts één scheidsrechter doen maar hadden daar allebei evenveel voor- en/of nadeel van. De Vennen kwam in de eerste periode op een 1-3 achterstand maar boog die om naar een 4-3 voorsprong. Deze werd in de tweede en derde periode via 6-4 verder uitgebouwd tot 9-5 waarna de bezoekers in de slotperiode nog wel in de buurt maar niet langszij kwamen (11-9). Lars van Oosterbosch was met 4 treffers op schot terwijl ook Bas Verhagen, Koen Hiemstra (beiden 2x), Bas ten Bulte, Geert Huijben en Tom Wolf een scorende bijdrage leverden.

De heren gaan zaterdag in Eindhoven op bezoek bij het eerste team van ESWV Nayade.

Aan de ‘onderkant’ van de waterpololadder speelde de jongste jeugd van De Vennen, het E-team van onder 11, het eerste officiële duel in hun hopelijk nog lange loopbaan. Ofschoon de meeste kinderen op grond van hun leeftijd nog een categorie jonger mogen spelen in miniwedstrijdjes zijn de jongens en meisjes vol goede moed begonnen aan een seizoen waarin ze nog veel zullen gaan leren. Ze troffen het zaterdag niet met het altijd sterke Njord als tegenstander en zoals bij veel jeugdwedstrijden in allerlei sporten wil een uitslag dan wel eens fors oplopen. De twee treffers voor De Vennen, afkomstig van de hand van Mika Deijkers en Lotte van Loon, werden het luidst bejubeld maar helaas wist Njord er maar liefst 32 tegenover te plaatsen. Hopelijk geldt ook hier “wacht maar tot we groot zijn”!