Goud voor Sacha en Ilse met WOC onder 15

Afgelopen weekend stonden de Final6 en Final4 van de WOC-competitie 2014-2015 op het programma. Wedstrijden die dit jaar gespeeld werden in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven en waarin de onder 13 en onder 15 teams van de diverse WOC’s (Waterpolo Opleidingscentra) elkaar voor de laatste keer dit seizoen troffen. Voor het meisjes onder 15 team van WOC Zuid kwamen Sacha Kimenai en Ilse Mulder in actie.

WOC Zuid was na als nummer 4 het weekend ingegaan maar verraste op zaterdag met een overwinning op de nummer 1, Noord-Holland, waarna de overwinning op de nummer 5, WOC Oost een finaleplek op zondag opleverde waarin de nummer 2 uit de reguliere competitie, WOC Gelre de tegenstander was. De coach van WOC Zuid had twee keepsters tot zijn beschikking die hij iedere wedstrijd 2 periodes liet keepen. In de finale begon Sacha onder de lat en ook Ilse had een basisplaats, hoewel dat zachtjes uitgedrukt is. Ilse bleef namelijk de gehele wedstrijd, die 4×8 minuten duurde, in het water en liet zien daar ook zeer zeker recht op te hebben. Waar Sacha met meerdere fraaie reddingen Gelre van diverse bijna zekere treffers afhield was Ilse over het hele veld geweldig op dreef. Met een fraaie onderschepping en daarmee zelf opgezette en afgeronde uitbraak zorgde ze voor de 1-1, ze benutte een strafworp en zorgde 17 seconden voor tijd voor de luid bejubelde 6-6 gelijkmaker. Een stand die mede mogelijk werd gemaakt doordat ook de collega-keepster van Sacha bijzonder goed op dreef was en in de reguliere speeltijd o.a. twee strafworpen wist te stoppen.

In de voor de beslissing noodzakelijke strafworpenserie nam Ilse haar verantwoordelijkheid en schoot de eerste strafworp van WOC Zuid binnen, haar 4e treffer deze wedstrijd dus. Uiteindelijk wist de keepster van Zuid opnieuw twee strafworpen te stoppen en omdat Zuid er maar 1 van de 5 miste was de titel dit jaar voor Zuid, voor het eerst in de WOC-geschiedenis.

Een geweldig resultaat dus met een bijzonder groot aandeel voor Sacha en Ilse. Proficiat dames !!

Ilse en Sacha, trots op goud !

Ilse en Sacha, trots op goud !