Zwemgroepen

De zwemafdeling van ZV De Vennen kent verschillende zwemgroepen voor ieder zijn of haar eigen niveau en/of ambitie.

Sterrenplan
Het sterrenplan is een zwemgroep voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. Hierbij leer je op speelse wijze kennismaken met de zwemsport en zelfs een beetje met de waterpolosport. Je dient wel in het bezit te zijn van een zwemdiploma.
Het sterrenplan is een goed vervolg op je behaalde zwemdiploma(‘s): zo raak je meer vertrouwd met het water. Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met de zwemsport!

Wedstrijdgroepen
Het wedstrijdzwemmen binnen ZV De Vennen is onderverdeeld in drie groepen die afhankelijk zijn van leeftijd en niveau.

Swimkick (techiekschool)
Binnen Swimkick wordt gestart met het aanleren van de verschillende zwemslagen en zwemtechnieken. Eventueel start je hier al met je eerste zwemwedstrijden. Voor de leeftijden van 8 tot 10 jaar.

Minioren wedstrijd
Voor de leeftijden van 10 tot 12 jaar.

Wedstrijdselectie
Vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Zowel de minioren als de wedstrijdselectie hebben hun eigen wedstrijden. Zoals Miniorenwedstrijd, 4-kamp, competitie en Brabantse en Nederlandse kampioenschappen.

Afhankelijk van je leeftijd en niveau word je in overleg met de zwemtrainer(s) in een zwemgroep ingedeeld.

Recreanten, masters en veteranen
Als je niet wilt deelnemen aan wedstrijden, maar je toch lekker wilt zwemmen kan dat bij de recreanten, masters of veteranen. Hierbij word je ingedeeld op basis van leeftijd.
Ook bij deze zwemgroepen wordt aandacht besteed aan de verschillende zwemslagen en kan je aan de conditie werken door het banen zwemmen.

Verder kent ZV De Vennen nog mogelijkheden voor de triatleten.