Zwemgroepen

De zwemafdeling van ZV De Vennen kent verschillende zwemgroepen voor ieder zijn of haar eigen niveau en/of ambitie.

Sterrenplan
Het sterrenplan is een zwemgroep voor jonge kinderen vanaf 6 jaar met een A- en B-
diploma. Hierbij leer je op speelse wijze kennismaken met de zwemsport en zelfs een
beetje met de waterpolosport.

Het sterrenplan is een goed vervolg op je behaalde zwemdiploma‘s: zo raak je meer
vertrouwd met het water. Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met de zwemsport!

Je hebt twee keer in de week de mogelijkheid om te komen trainen( dinsdag en
donderdag). Het Sterrenplan programma volg je maximaal 2 jaar, vanaf 8 jaar stroom je
door naar Kickstart.

Kickstart
Ons Kickstart programma sluit goed aan op het Sterrenplan, maar het is geen vereiste
dat je het Sterrenplan gevolgd hebt. De trainingen van Kickstart worden gegeven door zowel een zwemtrainer als een waterpolotrainer. Zij gaan met je aan de slag om je technisch nog beter te laten zwemmen en je de beginselen van (mini) waterpolo bij te brengen.

Kickstart heeft twee trainingsgroepen, Kickstart 1 (8 t/m 9 jaar) en Kickstart 2 (9 t/m 11 jaar). Je hebt drie keer in de week (dinsdag, donderdag en zondag) de mogelijkheid om te komen trainen, bestaande uit een mini-polo training, zwemtraining en een training met spelelement waarbij je het geleerde toe kunt passen.

Naast de trainingen is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de zwemcompetitie en minipolo toernooien, zo kun je alvast proeven aan de wedstrijden. Vanaf kickstart 2 krijg je de mogelijkheid deel te nemen aan de waterpolocompetitie.

Kickstart volg je maximaal 4 jaar, dan weet je vast welke richting het beste bij jou past.
Wordt het waterpolo of wil je juist gaan wedstrijdzwemmen, of misschien wel allebei?

Wedstrijdgroepen
Het wedstrijdzwemmen binnen ZV De Vennen is onderverdeeld in twee groepen, we hebben één groep die traint op techniek en een stukje kracht. Beheers je de technieken goed dan stroom je door naar de andere groep waar conditie en kracht het speerpunt zijn. Afhankelijk van je leeftijd wordt je bij wedstrijden ingedeeld in de juiste leeftijdscategorie.

De KNZB organiseert zes wedstrijden per zwemseizoen voor de minioren en junioren 1. Dat zijn de zwemmers tot 11/12 jaar. Daarnaast organiseert de vereniging samen met twee andere zwemverenigingen elke seizoen een driekamp. Zoals de naam al zegt zijn dit drie wedstrijden per zwemseizoen. De driekamp is voor elke zwemmer vanaf 6 jaar.

Masters, veteranen of recreatief banen zwemmen
Als je niet wilt deelnemen aan wedstrijden, maar je toch lekker wilt zwemmen kan dat in de daarvoor gereserveerde uren, zie de trainingstijden. Tijdens deze trainingstijden is toezicht aanwezig maar wordt er geen training gegeven.