Zwemgroepen

De zwemafdeling van ZV De Vennen kent verschillende zwemgroepen voor ieder zijn of haar eigen niveau en/of ambitie.

Sterrenplan
Het sterrenplan is een zwemgroep voor jonge kinderen vanaf 6 jaar met een A- en B-diploma. Hierbij leer je op speelse wijze kennismaken met de zwemsport en zelfs een beetje met de waterpolosport.
Het sterrenplan is een goed vervolg op je behaalde zwemdiploma‘s: zo raak je meer vertrouwd met het water. Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met de zwemsport! Dit programma duurt een vol schooljaar, val je halverwege in dan mag je het volgende schooljaar nog deelnemen aan het Sterrenplan voordat je doortstroomt naar de Kickstart.

Kickstart
Ons Kickstartprograma sluit goed aan op het Sterrenplan, maar het is geen vereiste dat je het Sterrenplan gevolgd hebt.
De trainingen van de Kickstart worden gegeven door zowel een waterpolo trainer als een zwemtrainer. Die gaan met je aan de slag om je technisch nog beter te laten zwemmen en gaan je de beginselen van mini polo bijbrengen.
Je hebt de mogelijkheid 3x per week 3 kwartier te trainen, bestaande uit een zwemtraining, mini-polo training en een training met een spelelement waarbij je het geleerde toe kunt passen.
Kickstart volg je maximaal 2 jaar, dan weet je vast welke richting het beste bij jou past. Wordt het waterpolo of wil je juist gaan wedstrijdzwemmen, of misschien wel allebei?

Wedstrijdgroepen
Het wedstrijdzwemmen binnen ZV De Vennen is onderverdeeld in twee groepen, we hebben 1 groep die traint op techniek, beheers je de technieken goed dan stroom je door naar de andere groep waar conditie en kracht het speerpunt zijn. Afhankelijk van je leeftijd wordt je bij wedstrijden ingedeeld in de juiste leeftijdscategorie. Je kunt uitkomen bij de minioren, junioren, jeugd of bij de senioren (zie de website van de KNZB voor de juiste leeftijdsindeling). Zoals Miniorenwedstrijd, 4-kamp, competitie en Brabantse en Nederlandse kampioenschappen.

Masters, veteranen of recreatief banen zwemmen
Als je niet wilt deelnemen aan wedstrijden, maar je toch lekker wilt zwemmen kan dat in de de daarvoor gereserveerde uren, zie de trainingstijden.