Waterpolo

Ruim 27.000 meisjes, jongens, dames en heren spelen waterpolo. Er zijn maar liefst 264 verenigingen in Nederland. 1876 teams spelen wekelijks hun wedstrijden in de competitie.

Bij waterpolo heb je veel vaardigheden nodig. Denk hierbij aan techniek, tactiek, inzicht en snelheid. Waterpolo is een sport voor waterliefhebbers die een (hand)balsport willen beoefenen in teamverband.

Bij ZV De Vennen is de waterpolosport te beoefenen op verschillende niveaus en leeftijden van jong tot oud. Ben jij een echte toptalent dan kun je zelfs naast je reguliere trainingen bij de vereniging, ook bij het Waterpolo Opleiding Centrum (WOC) trainen. Dit laat zien dat onze vereniging vele mogelijkheden kent: zowel de top als de weg er naar toe, kies je helemaal zelf. Zolang jij er maar plezier in hebt.

Heb jij je A- diploma behaald en ben jij een echte waterrat, dan hebben we Sterrenplan. Hierbij word je wegwijs gemaakt in zowel de zwem- als waterpolosport. Kijk naar de aflevering over waterpolo van het klokhuis om een beter beeld te krijgen. https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3936/Waterpolo

Naast de competitie nemen veel teams deel aan verschillende toernooien. ZV de Vennen organiseert jaarlijks haar eigen Paastoernooi voor de jeugd en Pinkstertoernooi voor de senioren.

Wil je een keer komen kijken of komen proeftrainen? ZV De Vennen bied je drie proeftrainingen aan. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om de waterpolosport te beoefenen. Hiervoor kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar: wpc@zvdevennen.nl Wij nemen dan contact met je op om je uit te nodigen voor een proeftrainingen.