Heren 1 neemt koppositie over

Door zelf geen fout te maken en Hydrofiel zonder punten terug te sturen naar Nijmegen en door het vrije weekend van koploper Arethusa is heren 1 met nog twee speelronden te gaan op de eerste plaats terecht gekomen. Nu met evenveel wedstrijden als de Osse titelrivaal maar met twee punten meer. Dames 1 verzekerde zich in het verre IJmuiden van de laatste plaats in de competitie en dus van het spelen van degradatie play-offs.

Na de winst in toppers tegen Arethusa en De Warande is het voor heren 1 zaak er tegen op papier mindere tegenstanders de volle concentratie bij te houden. Het resultaat in het uitduel in Nijmegen, een nipte 12-13 zege, zorgde er in ieder geval voor dat Hydrofiel niet werd onderschat. De wetenschap dat bij winst de koppositie wachtte zorgde toch voor enige spanning en dat was terug te zien aan het spel dat in de beginperiodes bij vlagen wat rommelig oogde zodat het soms meer een zwem- dan waterpolowedstrijd leek. Wel was heren 1 in die fase al de betere ploeg en ze gingen  na treffers van Tim (2x), Lars, Tom, Remco en Bas tB met een 6-3 stand naar de kantwissel.

In een van beide zijden open gespeelde wedstrijd, waarbij de scheidsrechters beide teams ook ‘gewoon’ lieten spelen (hetgeen na afloop tot positieve reacties van beide coaches leidde), waren onze heren ook in het tweede deel de bovenliggende partij. Stukje bij beetje werd de voorsprong verder uitgebreid waarbij uiteindelijk alle 10 veldspelers aan scoren toe kwamen !! en de 7-3 van Bas V de 300e treffer voor heren 1 in dit seizoen was. Tim en Tom (ieder 3) en Bas tB (totaal 2x) wierpen zich als meervoudige schutters op en in de verdediging toonde Aisso zich niet voor het eerst deze competitie een waardig vervanger voor eerste doelman Rob. Al met al verscheen een 15-9 eindstand op het bord, een eindstand waarin beide ploegen zich konden vinden.

A.s. zaterdag gaan de heren in Uden op bezoek bij Zeester-Meerval en ook dan zal gewaakt moeten worden voor onderschatting om niet tegen onnodig puntverlies aan te lopen.

Dames 1 ging als rode lantaarndrager

op bezoek bij koploper VZV in IJmuiden. Zoals vaker deze competitie ontspon zich een duel waarin onze dames zichzelf ernstig tekort deden door de gecreëerde mogelijkheden onbenut te laten. Niet dat er anders een winstpunt in had gezeten maar de uitslag had aanzienlijk draaglijker kunnen zijn dan de 16-1 die nu op het bord kwam. Door een ongelukkig aangevraagde time-out ging een treffer van Fleur niet door en bleef het doelpunt van Laura het enige van de zijde van dames 1.

De dames resteren nu nog twee thuisduels, a.s. zaterdag tegen Waterpolo Den Haag en tenslotte op 13 april tegen OZ&PC uit Oldenzaal. Het duel tegen de dames uit de hofstad begint om 20.00u.