Heren 1 sterkste in eerste derby van het seizoen

In het eerste competitieduel van afgelopen zaterdag kwam de tegenstander van dichtbij, het Bredase SBC2000 kwam de sportieve degens kruisen. Met ook nog De Warande in dezelfde poule staan er dit jaar weer een paar leuke derby’s op het programma.

Beide ploegen waren niet compleet maar heren 1 leek daar het minst last van te hebben. Na een snelle 0-1 zwom De Vennen nog in de eerste periode naar 4-1, een voorsprong die in de tweede periode tot 7-1 werd uitgebouwd voordat de gasten weer iets terug konden doen. Het tweede deel van de wedstrijd was van beide zijden wat rommeliger maar de voorsprong van heren 1 kwam geen moment in gevaar en na treffers van Lars van Oosterbosch (5x), Tim Schalken (5x), Geert Huijben(2x), Bas ten Bulte, Bas Verhagen en Koen Hiemstra klonk het slotsignaal bij 15-8. Dat trainer/coach Marcel Verhagen na afloop aankondigde vanwege een wijziging van werkkring de komende maanden amper tot niet beschikbaar te kunnen zijn was een kleine domper op de eerste feestvreugde.
Komende zaterdag gaan de heren om 21.00u in het Eindhovense studentensportbad op bezoek bij Nuenen.

Op datzelfde tijdstip gaat dames 1 in IJmuiden op bezoek bij VZV voor het derde en voorlopig laatste competitieduel, wedstrijd nummer vier staat pas voor 27 oktober op de rol. Wedstrijd nummer twee, afgelopen zaterdag thuis tegen OZ&PC uit Oldenzaal kende twee gezichten. Nadat de gasten na een fase van wederzijds aftasten de eerste periode op 0-2 afsloten werd dames 1 in de tweede periode volledig weggespeeld. Aanvallend te slordig en dus onmachtig en verdedigend werden niet alle afspraken volledig nagekomen zodat OZ&PC te vaak vrijuit kon schieten en naar 1-8 (treffer Laura Evers) uitliep. In de derde periode keerde het tij al deels, dames 1 gooide wat schroom van zich af en in de aanval werd met wat meer energie en creativiteit te werk gegaan. Vanaf de stand 2-9 kwam De Vennen steeds dichterbij en na de 7-9 door Naomi van Bragt op 1.22 minuut voor het wedstrijdeinde leek er toch nog een verrassing mogelijk. Helaas was de bezoekende midvoor in de slotminuut de Dongense defensie twee keer te slim af en liep de inhaalactie met een sisser af. Overige doelpuntenmakers waren Maud Schalken (2x), Rachel de Vet (2x) en Demi Waijers.