Poloplezier voor ruim 300 sporters tijdens Ooperon Paastoernooi

Afgelopen weekend organiseerde ZV De Vennen het traditionele Paastoernooi voor jeugdige waterpolospelers en –speelsters. Het was de 7e editie en ook de 7e keer dat dit gebeurde onder de noemer van hoofdsponsor Ooperon. Alle partijen kunnen terugkijken op een soepel verlopen en gezellig toernooi.

Zaterdagmiddag om 13.00u stonden de eerste ploegen van de jongste categorie, onder 11 jaar, al te trappelen om aan hun toernooi te kunnen beginnen. Onder de 12 aangemelde ploegen zaten teams die al een seizoen competitie achter de rug hebben en teams met jongens en meisjes die deze ervaring nog niet hebben. Dit leidde in de eerste pouleronde soms tot flinke uitslagen maar in de uiteindelijke finalepoules gingen de wedstrijden vaak aardig gelijk op. Na in totaal 30 wedstrijden en daarnaast de nodige uurtjes in het recreatiebad van zwembad De Vennen waren er ’s avonds iets na 8en behoorlijk wat vermoeide maar zeker ook blije gezichtjes te zien. Bij de prijsuitreiking bleek De Zeeuwse Kust uit Vlissingen de grote winnaar, gevolgd door Njord uit Veldhoven en Zeester Meerval uit Uden. De eigen jeugd van De Vennen nam genoegen met de 12e plek.

Zondagmorgen was het al weer vroeg dag, de eerste ploegen meldden zich al voor 8 uur voor de wedstrijden die vanaf 8.30u van start gingen. Begonnen werd met de D-jeugd, onder 13 jaar, die er ook weer een leuk toernooi van maakten. In deze categorie toonde Zeester Meerval zich het sterkst, vóór Hieronymus uit Roosendaal en het sterkste E-team van Njord dat meespeelde bij deze oudere leeftijdsgroep om te oefenen voor het a.s. NK.

Vanaf 12.30u tot uiteindelijk 21.15u was het vervolgens de beurt aan 11 C-ploegen (onder 15 jaar) en 5 B-teams (jongens onder 17). Hoewel de strijd hier soms behoorlijk feller werd, verliepen alle wedstrijden in goede sfeer mede dankzij de wijze waarop het scheidsrechtercorps de onderlinge sfeer aanvoelde. Dat ploegen elkaar al jaren kennen, dat spelers en speelsters elkaar kennen van centrale trainingen en dat zij gedurende de dag gezamenlijk hun gang kunnen gaan in het recreatiebad draagt daar zeker allemaal aan bij. De wedstrijdleiding had een strak schema in elkaar gedraaid en dankzij het goede meewerken van teams en scheidsrechters kostte het geen moeite alle wedstrijden op tijd te laten beginnen. Bij de C-jeugd gingen de jongens van MNC Dordrecht er met de hoofdprijs vandoor, gevolgd door de jongens van Njord en een gemengd team van Zeester Meerval. De jeugd van De Vennen eindigde keurig in de middenmoot op de 6e plek. Ook bij de jongens B trok het team van MNC Dordrecht uiteindelijk aan het langste eind, gevolgd door SBC2000 uit Breda en Njord.

In de loop van beide dagen waren er heel wat tevreden geluiden te horen. De organisatie neemt al die geluiden weer mee in de evaluatie en richting de voorbereidingen van de 2018 editie. Voor het welslagen van het toernooi dankt de organisatie alle vrijwilligers en de sponsoren. Naast hoofdsponsor Ooperon droegen dit jaar Uniek beenmode&lingerie, Vercons software consultancy, Green Co, Van Dongen Oosteind BV en zeker niet te vergeten Zwembad De Vennen financieel of in natura bij aan de goede naam die het toernooi in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Uitslagen

Foto’s