Sterk slot brengt dames 1 volle winst

Het eerste damesteam van ZV De Vennen keek afgelopen zaterdag ruim 3 periodes tegen een achterstand aan maar wist via een sterke eindsprint de volle 3 punten in eigen huis te houden. Die drie volle punten waren er ook, voor de derde achtereenvolgende wedstrijd, voor het meisjesteam terwijl ook de jongens onder 15 hun eerste wedstrijd in winst omzetten.

Dames 1 ontmoette in Hieronymus een tegenstander waar het vorig seizoen twee keer stevig tegen onderuitging (10-5 en 6-11 nederlagen). Afgelopen zaterdag was er sprake van meer evenwicht maar De Vennen keek wel steeds tegen een achterstand aan. Halverwege de derde periode liep die opeens op naar 2-5 en leek het pleit beslecht maar de Dongense dames toonden karakter. Keepster Naomi van Bragt gebruikte zelfs haar hoofd om een hard schot mee te stoppen en aanvallend werd er ook iets meer inzet getoond. De Vennen kwam terug tot 4-5 en in het begin van de slotperiode zelfs langszij. De inhaalrace leek voor niets doordat de gasten toch weer een 5-7 voorsprong namen maar in de laatste 4 minuten kreeg De Vennen ‘de geest’. De 6-7, 7-7 en 8-7 volgden elkaar snel op en in de resterende 2 minuten bleef die laatste stand, met kunst- en vliegwerk en tot irritatie van de Roosendaalse dames, op het bord. Een terechte zege (treffers van Merel v.d. Heijkant (4x), Laura Evers en Renee Nieuwenhuizen (beiden 2x)) als beloning voor de ‘nooit opgeven altijd doorgaan’ instelling.

Die instelling miste heren 1 in de uitwedstrijd, ook tegen Hieronymus maar dus in Roosendaal. Twee periodes lang had De Vennen aardig grip op de belangrijkste schutter van de thuisploeg maar aanvallend gaf men zelf veel te veel kansen weg. Uiteindelijk wist De Vennen in de hele wedstrijd slechts 2 van de 10 overtalsituaties te benutten, situaties waar de thuisploeg veel secuurder mee omging. De 14-5 uitslag (doelpunten van Geert Huijben (2x), Mark Haast, Tom Wolf en Raoul van Ginneken) was geflatteerd maar de nederlaag verdiend.

De meisjes onder 15 gingen voor de tweede keer binnen 3 wedstrijden op bezoek bij Aquamigos in Waalwijk. Met 3 afwezigen en daardoor maar 1 wissel op de bank en de nieuwe spelregels in het achterhoofd speelden de meisjes enigszins met de handrem erop. Net als in het eerste duel toonde De Vennen zich ook nu al snel de sterkste ploeg, de meiden wisten elkaar met zuivere passes goed te vinden. Na een klein dipje in de tweede periode, waarin Aquamigos de in de eerste periode opgelopen schade (1-4) wist te ‘beperken’ tot 3-7, sloeg De Vennen in de derde en vierde periode hard toe. Verdedigend bleef de boel op slot en aanvallend werd flink gas gegeven, wat een 3-16 eindstand tot gevolg had. De derde ruime overwinning op een rij voor het meidenteam.

In het thuisbad kwamen ook twee jeugdteams in actie. De jongste categorie, de junioren onder 11, namen het op tegen De Schelde uit Terneuzen. Het team liet zien duidelijk gegroeid te zijn in vergelijking met vorig seizoen alleen lukte het nog niet om dat ook in de score tot uiting te brengen. De 3-7 nederlaag biedt echter genoeg perspectief op een seizoen waarin de verschillen steeds kleiner kunnen worden.

De jongens onder 15 startten in hun deels nieuwe samenstelling, nog steeds als combiteam met jongens van SBC2000 uit Breda, de competitie met een wedstrijd tegen De Treffers uit Rosmalen. De wedstrijd kende een wat aarzelend begin met een eerste periode waarin beide ploegen tot scoren kwamen maar waarin De Vennen al wel het betere van het spel had. De 3-2 voorsprong werd in de tweede periode uitgebouwd tot 5-2, waarbij gekozen werd voor een pressing half veld om zo de kans op onnodige uitsluitingen te verkleinen. Ook in de derde en vierde periode kwam alleen De Vennen nog maar tot scoren met een 9-2 eindstand als mooi eerste resultaat van het seizoen.

Foto’s Dames 1
Foto’s Heren 3

A.s. zaterdag, 12 oktober, staan de volgende thuiswedstrijden op het programma:
17.15u meisjes o.15 – Hieronymus
18.00u heren 2 – Zuidwesthoek 1
18.45u heren 1 – Spio Venray 1

Publiek is van harte welkom in zwembad De Vennen !

Lees het artikel op Dongennieuws.nl