100% Score in thuiswedstrijden

Afgelopen zaterdag speelden 6 teams van De Vennen een thuiswedstrijd en alle 6 konden ze na afloop 3 punten bijschrijven. Voor dames 3 (7-5 tegen Gorgo 1) en heren 3 (liefst 8-0 tegen de nummer 3 ZVDO’74 H2) waren het zelfs de eerste driepunters van dit seizoen en ook heren 2 deed met de 11-7 zege op DZT’62 H3 goede zaken op de ranglijst waar met 15 punten uit 6 wedstrijden de eerste plek wordt ingenomen.

De middag werd geopend door het onder 15 team dat De Dokkelaers ontving. In een wedstrijd met leuke combinaties en fraaie treffers lieten de Dongense jongens en meisjes zien geheel terecht op dit moment de 2e plaats op de ranglijst in te nemen. De 12-1 zege leverde 3 punten en een flinke verbetering van het doelsaldo op.

Dames 2 speelde en won tot nu toe slechts 2 wedstrijden en kreeg De Warande 2 op bezoek dat in de eerste 5 duels ongeslagen was gebleven en de koppositie innam. In een meer spannend dan goed duel, met een zeer wisselend fluitende arbiter die het in zijn eentje moest zien te redden op de kant, bleef De Vennen constant aan de goede kant van de score en met 6-3 werd de ongeslagen eigen reeks voortgezet en die van De Warande beëindigd.dsc_0086
Dames 1 was de ploeg die de avond mocht afsluiten en dat deed het tegen ZVVS uit Vlaardingen/Schiedam. De bezoeksters bezetten puntloos de onderste positie maar zoals verwacht betekende dat op voorhand niet veel. In de eerste periode namen de bezoeksters zelfs een voorsprong en had De Vennen het aan haar keepster te danken dat het bij één tegentreffer bleef. Doordat ook De Vennen slechts één keer wist te scoren via een achterwaarts schot van Judy Goossens werd die eerste periode met een magere 1-1 afgesloten.
In de tweede periode slaagde De Vennen er wel in een verschil op het scorebord te brengen. Na de 2-1 door Rachel de Vet werd een ondertalsituatie overleefd en vervolgens waren het de niet vaak scorende Renée Nieuwenhuizen en Fleur Wolf die met fraaie acties op de midvoorplek voor de 3 en 4-1 zorgden. De bezoeksters gaven zich echter nog steeds niet gewonnen en er ontstond een fysiek zwaar duel waarin De Vennen toch goed stand hield. Het scoorde op de juiste momenten de 5-1 via Judith van Heteren en de 6-2 en 7-3 (na een fraaie breakout) door Laura Evers zodat de twee tegentreffers in de slotperiode geen kwaad meer konden.
A.s. zaterdag sluiten de dames de ‘heenronde’ uit het eerste competitiedeel af met het duel bij Waterpolo Den Haag, degradant uit de eredivisie en één van de 3 teams die met 3 punten voorsprong op De Vennen de 2e/3e/4e plek bezetten.dsc_0105
Heren 1 ging op de late zaterdagavond op bezoek bij DWK in Barneveld en moest het wederom zonder een tweetal vaste basiskrachten doen. Hun vervangers, Ruud Kimenai in de goal en Lars Dirven in het veld, deden echter hun uiterste best hun steentje bij te dragen. In de doelpuntrijke eerste periode nam de thuisploeg steeds een voorsprong maar Remco Jonkers (1-1) en Geert Huijben (2-2 en 4-3) zorgden ervoor dat De Vennen in het spoor van de thuisploeg bleef. In de tweede periode kwam De Vennen via Mikey van Vugt nog even langszij (4-4) maar daarna werden enkele goede kansen onbenut gelaten en doordat DWK wel doorging met scoren liep de stand op naar 7-4 halverwege de wedstrijd. In de 3e periode tekende Tom Wolf voor de 7-5 maar daarna was het toch weer de thuisploeg die het definitieve gat leek te slaan en de periode na nog een tegentreffer van Geert Huijben op 10-6 wist af te sluiten. In de slotperiode was het verrassenderwijs niet de ruim in de wissels zittende thuisploeg maar De Vennen dat de toon zette. Via een tweetal benutte manmeers van Koen Haast en een treffer van diens jongere broer Mark kwam De Vennen halverwege de slotperiode zelfs terug tot 10-9 en in de slotfase kon het beide kanten op. Op 33 seconden voor het einde kreeg De Vennen een manmeer maar de direct ingeschoten vrije bal van Geert Huijben zou niet op de juiste plek genomen zijn. Geen 10-10 dus en een treffer uit de tegenaanval betekende met 11-9 de beslissing. De Vennen achterlatend met het idee “als we nu toch eens compleet konden zijn” maar goed, dat is misschien iets dat de komende weken nog eens gaat gebeuren.
De heren spelen a.s. zaterdag als enigst team een thuisduel, om 19.30u ontvangen ze het hooggeplaatste Nuenen.