Zwaarbevochten overwinning heren 1

Met 1 punt uit de eerste 4 wedstrijden kende heren 1 van De Vennen op z’n zachtst gezegd geen fantastische competitiestart. Zaterdag ontvingen de heren SBC2000 uit Breda dat met 3 punten slechts iets beter gepresteerd had. Na een moeizame strijd kwam er een 10-9 eindstand op het bord en kon dus de eerste 3-punter bijgeschreven worden. Dames 1 leed een terechte maar geflatteerde 6-13 nederlaag tegen het Zoetermeerse WZC.

img_0411
Heren 1 ging in de eerste periode goed van start. Een steal van Geert Huijben bood Lars van Vorstenbosch de gelegenheid 1-0 aan te tekenen, Tom Wolf zorgde met een afstandsschot voor de 2-0 en Remco Jonkers nam revanche voor een dubieus niet toegekende strafworptreffer door de 3-0 te scoren. De bezoekers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en knokten zich in de tweede periode terug in de wedstrijd. Geert Huijben zorgde van afstand nog wel voor de 4-1 maar daarna kwam de Bredase ploeg dichterbij en op 4-4 zelfs langszij. Lars van Oosterbosch zorgde er met de 5-4 voor dat De Vennen bij de kantwissel nog wel aan de positieve kant van de score stond. In de derde periode kwam De Vennen via Lars en Geert nog op 6-4 en 7-5 maar SBC2000 wist 3 keer een overtalsituatie te benutten zodat de slotperiode met een 7-7 stand werd ingegaan. Daarin dreigde het op 7-8 nog even mis te gaan maar vervolgens zorgden Remco Jonkers met een fraaie lob, Tom Wolf met een fraaie solo-actie en de op rechts vrijgespeelde Koen Haast voor de 8, 9 en 10-8. Dat SBC2000 op 23 seconden voor het einde nog op 10-9 kwam kon die ploeg niet meer baten, de zege en de 3 punten waren voor De Vennen.

img_0410Dames 1 ontving het hoger geplaatste WZC uit Zoetermeer waarvan bekend was dat het over 2 gevaarlijke schutters beschikt. Die hadden deze week hun vizier inderdaad weer scherp gesteld en dat kon dit keer van een te groot aantal Vennen-speelsters helaas niet gezegd worden. Net iets te veel onzuivere passes, onnodige doelpogingen en zo’n 5 of 6 pogingen die op paal of lat strandden en waar dat vorige seizoenen niet direct dramatische gevolgen had heeft het dat nu wel. Voor de ‘neutrale toeschouwer’ op zich dus best een leuke en gelijk opgaande wedstrijd alleen kwam dat niet op het scorebord tot uiting. Daarop liep het verschil via 1-4, 2-7 en 3-8 namelijk op naar een geflatteerde 6-13 met doelpunten voor De Vennen van de hand van Judy Goossens (3x), Laura Evers, Ilse Mulder en Fleur Wolf. Een terechte overwinning voor de nummer 2 van de ranglijst maar met het verschil van 7 treffers deden de Dongense dames zichzelf behoorlijk tekort.
Komende zaterdag kunnen de dames zich revancheren. Om 20.15u ontvangen ze dan het voor hen onbekende ZVVS uit Vlaardingen dat op dit moment nog puntloos de laatste positie inneemt. Een zege is voor De Vennen dus bijzonder welkom met het oog op het vervolg van de competitie.