Dames 1 door naar 3e bekerronde

In een verder competitieloos weekend stond voor dames 1 van De Vennen zondagmiddag het duel in de 2e ronde van de ManMeer-Cup op het programma, een uitwedstrijd bij MNC Dordrecht 2. Het werd uiteindelijk een duidelijke 4-10 zege waardoor de Dongense dames verder bekeren.

Tijdens het in de winsterstop van 2015-2016 gespeelde toernooi in Dordrecht hadden beide ploegen elkaar al eens getroffen en de dames van De Vennen hadden toen meer moeite met dit reserveteam van de Dordtse combivereniging dan met het eerste team. Ook nu weer bediende de thuisploeg zich van bijzonder zwaar en weinig beweeglijk spel, waardoor De Vennen maar moeilijk in haar spel kon komen. Halverwege de eerste periode opende Judith van Heteren met een fraaie lob de score en Judy Goossens benutte een door haar zelf verdiende strafworp om De Vennen de eerste periode op 0-2 af te laten sluiten. In de tweede periode een zelfde beeld met een sporadisch aanvallend Dordrecht waarbij de schaarse doelpogingen onschadelijk werden gemaakt door keepster Sacha Kimenai en een Vennen-ploeg die moeite had de stevig verdedigende thuisploeg ‘kapot’ te spelen. Na een tweetal fraaie treffers van Demi Waijers leek het toch die kant op te gaan (0-4) maar een tweetal onoplettendheidjes betekenden een 2-4 stand halverwege de wedstrijd.

demi-en-sacha

De wedstrijd duurde 4×7 minuten en De Vennen bleek beter gewend aan die speelduur dan de één klasse lager uitkomende Dordtse dames. In de tweede wedstrijdhelft kwam er aanvallend meer ruimte en gaf de verdediging van De Vennen met o.a. Ilse Mulder, Laura Evers, Fleur Wolf en Renée Nieuwenhuizen de midvoors weinig kans zodat MNC zich vrijwel tot afstandsschoten moest beperken. Overtaltreffers van Minet Peeters en Judy Goossens, de derde treffer van Demi Waijers en een door Sacha Kimenai gestopte strafworp lieten De Vennen uitlopen tot 3-7 waarmee de strijd beslist was. In de slotperiode benutte Rachel de Vet een strafworp, scoorde Demi Waijers met een fraaie drukbal en bepaalde Ilse Mulder 20 seconden voor een tijd na een fraai uitgevoerde counter de eindstand op 4-10.

Tijdens de later op de avond in Heerenveen verrichte loting voor de 3e bekerronde was het lot de dames van De Vennen relatief ‘gunstig’ gestemd. Met Het Y 2 treffen de dames in de ronde van de laatste 16 opnieuw een reserveploeg, welke echter hoger aangeslagen moet worden dan die van afgelopen weekend. Jammer is wel dat het opnieuw een uitwedstrijd is geworden waarvoor de dames in het weekend van 3/ 4 december naar Amsterdam zullen moeten. Net als zondag lijkt het er op dat De Vennen dan niet voltallig zal zijn maar trainer/coach Arie Schouten zal vast wel een team bij elkaar weten te puzzelen.

A.s. zaterdag gaat de competitie weer verder en om 19.30u ontvangen de dames van De Vennen dan het team cab WZC uit Zoetermeer. Die makkelijk scorende ploeg neemt met 9 punten uit 4 wedstrijden de 3e positie in en het is aan de dames van De Vennen ervoor te zorgen dat beide teams na zaterdag met 9 punten uit 5 wedstrijden verder gaan.

Na de dames spelen de heren van De Vennen 1 tegen het Bredase SBC2000, een belangrijke wedstrijd in de strijd om weg te komen uit de onderste regionen. Deze wedstrijd begint om 20.45u.