Bekeravontuur dames De Vennen voorbij

In de kwartfinale van de landelijke ManMeerCup moesten de dames van De Vennen het op de late vrijdagavond in Amsterdam opnemen tegen Het Y. Door een 11-3 nederlaag is het bekeravontuur in de hoofdstad ten einde gekomen waardoor de, voor dit duel behoorlijk gehavende, dames zich kunnen gaan concentreren op de reguliere competitie.

Anders dan de 11-3 eindstand wellicht doet vermoeden waren de verschillen tussen de twee teams niet zo groot. De Vennen, waarbij Naomi van Bragt en Tessa Kimenai de afwezige Merel van den Heijkant en Fleur Wolf vervingen en een aantal speelsters half ziek/half hersteld in het water lag, nam in de eerste periode via Laura Evers zelfs een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd werden echter de mooiste kansen onbenut gelaten, zowel tijdens overtalsituaties als in 1 op 1 situaties vrij voor de Amsterdamse keepster. En wanneer je, met uitzondering van Ilse Mulder (de 5-2) en Renée Nieuwenhuizen (10-3) vergeet te scoren en de tegenstander dat met enige regelmaat wel doet dan staat er na 4 periodes spel een 11-3 op het bord waar dat net zo goed 11-7 of 11-8 had kunnen zijn. Een verdiende zege dus voor Het Y maar qua verschil wel wat geflatteerd.

Hopelijk met de afwezigen weer aanwezig en met de licht geblesseerden en half zieken weer fit hervatten de dames a.s. zaterdag de competitie waarin hen nog 3 wedstrijden wachten waarin de top 4 klassering behouden kan worden. Zaterdag gaan de dames als nummer 2 in Zoetermeer op bezoek bij nummer 3, WZC, waarvan in Dongen met liefst 6-13 verloren werd. Kans op revanche dus.