Bekerwedstrijd heren 1 tegen Friese 1e-klasser

Waar bij de loting voor de 1e ronde in de nationale ManMeerCup nog enigszins regionaal werd ingedeeld is dat principe bij de loting voor de 2e ronde los gelaten. Een aantal clubs levert dat behoorlijke reisafstanden en uitwedstrijden aan de ‘andere kant van het land’ op. De loting voor heren 1, een thuiswedstrijd tegen SG HZPC/Avéna, betekende pech voor beide partijen.

De tegenstander is een Friese startgemeenschap, samengesteld uit de clubs HZPC uit Heerenveen en Avéna dat thuis is in Joure. Qua reisafstand hadden de Friezen het alleen slechter kunnen treffen wanneer ze ZPC De Zeeuwse Kust uit Vlissingen hadden getroffen. De pech voor onze heren zit hem er in dat de tegenstander in de competitie twee klassen hoger uitkomt namelijk in de 1e klasse. Een ‘lot’ dat de heren ook de afgelopen jaren al trof in de bekercompetitie toen de 1e klassers PSV en VZV Velsen een maatje te groot bleken.

De Friezen bleven in hun eerste vier competitieduels redelijk in het spoor van hun tegenstanders maar dat leverde nog geen punten op. Heren 1 begon voortvarend aan de competitie maar struikelde vorige week over een als team sterker spelend Njord. Voor beide teams dus allicht een mogelijkheid om wat aan de teamvorming en het vertrouwen te werken.

Het duel begint zaterdag om 18.00u in zwembad De Vennen en de heren zijn blij met iedere ondersteuning !