C-jeugd start competitie met fraaie zege

Waar sommige teams al aan hun derde wedstrijd toe waren begon voor de C-jeugd van De Vennen (onder 15 jaar) afgelopen zaterdag pas de competitie. De volgende wedstrijd staat ook pas weer eind oktober op het programma dus ze kunnen lang nagenieten van hun 9-3 overwinning op SBC2000 uit Breda. Nagenieten van overwinningen is deze week ook weggelegd voor heren 1 en heren 2.

Het onder 11 team (E) ging als eerste het water in tegen de Tilburgse bezoekers van TRB/RES. Die ploeg kwam op een 0-2 voorsprong voordat Semin Kolasinac de eerste treffer voor De Vennen wist aan te tekenen. In de tweede periode bleek TRB/RES over net iets meer snelheid en kracht te beschikken en waar aanvallen van De Vennen net tekort kwamen scoorden de gasten wel en bouwden ze de voorsprong uit naar 1-7. De jongens en meisjes van De Vennen bleven echter strijden en door hard werken van iedereen wisten ze de derde periode zelfs met 1-0 te winnen via een doelpunt van Lotte van Loon die ook verdedigend de nodige gaten dicht zwom. In de slotperiode was de pijp helaas een beetje leeg en TRB/RES bracht de eindstand op 2-10.

De wedstrijd tussen de C-jeugd van De Vennen en SBC2000 ging twee periodes gelijk op. De keepster van SBC bleek een behoorlijke sta-in-de-weg en voorkwam menig Dongens doelpunt. Tegenover treffers van Mauro de Kort, Daniel Hinz en Stijn van Hest wist de Bredase ploeg er ook 3 te plaatsen zodat na twee periodes met een 3-3 stand van kant werd gewisseld. In de derde en vierde periode gaven inzet en wellicht ook wel conditie de doorslag en brachten, na de 4-3 door Daniel Hinz, Lotte Michels met 2 treffers en Bo van Tilburg met een echte hattrick in de slotperiode de eindstand op 9-3.

Het goede voorbeeld van de jeugd kon helaas niet gevolgd worden door alle seniorenteams. Nadat heren 2 na een doelpuntrijke vierde periode (8-0) de bezoekers van PSV 4 met een 16-6 nederlaag naar Eindhoven terug stuurde moest dames 2 met duidelijke 4-18 cijfers het hoofd buigen voor Zeester-Meerval uit Uden.

Het hoofd buigen deed ook dames 1 bijna twee periodes lang tegen het bezoekende SG WZC uit Zoetermeer. De gekozen verdedigende tactiek pakte verkeerd uit en via 0-5 in de eerste periode kwam WZC op een 0-8 voorsprong voordat De Vennen scorend op het bord wist te komen. Judy Goossens en Minet Peeters lieten de tussenstand halverwege op 2-8 uitkomen. In het begin van de derde periode leek De Vennen nog dichterbij te gaan komen maar na doelpunten van Demi Waijers en opnieuw Judy stokte de productie weer en liep WZC, ondanks enkele fraaie reddingen onder de lat van Carina Spronk, weer weg naar 4-10. Het dichterbij komen lukte in de slotperiode wel, deze periode werd door rake schoten van Rachel de Vet (3x) en Ilse Mulder ook met een 4-2 resultaat afgesloten maar het gat was al te groot en met 8-12 werd de derde nederlaag op rij geleden. Eind oktober is koploper PSV de volgende tegenstander.

Heren 1 mocht de avond afsluiten tegen een van de medekoplopers, het Bestse DBD. De ploegen waren bijzonder aan elkaar gewaagd hetgeen wel blijkt uit de tussenstanden 1-1, 3-4 en 5-6 waarbij het wel steeds de bezoekers waren die één of twee treffers voorsprong namen waarna De Vennen het gat via Lars van Oosterbosch, Bas Verhagen, Mark Haast (2x) en Koen Haast weer (bijna) dichtte. Beide doelmannen waren goed op dreef en vooral de goalie aan DBD-zijde leek in de slotperiode voor zijn ploeg tot man of the match uit te groeien. De Vennen was die periode aanvallend beduidend sterker, gaf verdedigend ook niets meer weg maar verzuimde zeker 3 of 4 vloeiende aanvallen af te ronden, veelal doordat werd geschoten door de dreigende speler en niet vanuit de pass. Een foutieve wissel van DBD leverde De Vennen een strafworp op die door Lars van Oosterbosch zuiver binnen werd geschoten voor de 6-6 met nog 2,5 minuut te gaan. Een minuut later haalde Geert Huijben verwoestend uit voor de luid bejubelde 7-6 maar toen diezelfde speler met nog een minuut op de klok een straf kreeg werd het toch nog penibel. Terwijl zijn spelers de gelijkmaker leken aan te tekenen had de DBD-coach al om een time-out gevraagd en die werd hem gegeven, maar de 7-7 kwam niet meer op het bord.

De heren mogen a.s. zaterdag in IJmuiden voor de 2e bekerronde op bezoek bij het 2 klassen hoger spelende VZV. Veel illusies maken de Dongense heren zich niet maar het is hun eer te na om vroegtijdig de handdoek in de spreekwoordelijke ring te gooien.