Dames 1 begint aan tweede competitiedeel

Na het eerste competitiedeel als 8e en laatste in de poule afgesloten te hebben gaat dames 1 komende zaterdag beginnen aan het tweede competitiedeel. Daarin zijn ze samengevoegd met de nummers 5 t/m 7 uit de eigen poule en de nummers 5 t/m 8 uit de andere 1e klasse. In uit- en thuiswedstrijden gaan deze 8 teams strijden tegen degradatie, een gevaar dat uiteindelijk alleen de nummer 8 bedreigt die promotie-/degradatieduels moet gaan spelen met de kampioen van een tweede klasse.

Dames 1 gaat het opnemen tegen Z&PC De Gouwe/Waddinxveen, VZV/Velsen, OZ&PC/ Oldenzaal, Waterpolo Den Haag, BZ&PC/ Bodegraven, WZC/ Zoetermeer en HZ&PC Avéna uit Heerenveen. Flink wat kilometers dus weer voor de dames die vanaf zaterdag weer een beroep hopen te kunnen doen op Judy maar het na zaterdag wel geruime tijd zonder Maud S zullen moeten stellen.

Doordat de wedstrijdplanning pas recent gemaakt is kunnen worden is het niet altijd gelukt om de wedstrijden aan te laten sluiten bij andere thuisduels van Vennen-teams. Daardoor spelen de dames a.s. zaterdag het eerste duel als team thuis, aanvang 17.00u tegen Z&PC De Gouwe (waarvan het laatste duel met 8-19 verloren werd). Na deze ene wedstrijd volgt weer een pauze van ruim een maand maar dan is het vanaf half januari ook bijna ieder weekend vol aan de bak.

Heren 1 trof zaterdag in eigen bad het Udense Zeester-Meerval, een jonge ploeg in opbouw die zo af en toe wat puntjes sprokkelt maar daar zaterdag niet bij in de buurt kwam. In een soepel gefloten duel, dat mag zeer zeker ook wel eens gezegd worden, schoot heren 1 uit de startblokken. De doelpunten volgden elkaar in zo’n hoog tempo op dat de jurytafel alle tanden bij moest zetten om ze verwerkt te krijgen. Een 9-2 stand na de eerste periode haalde direct alle spanning uit de wedstrijd en via verdere periodestanden van 4-2, 5-2 en 6-0 werd het slotsignaal bereikt bij een 24-6 eindstand.

Door de zege blijven de heren met 18 punten uit 9 wedstrijden meedraaien in de top 4 van het klassement, achter Arethusa (22 uit 10), Njord (21 uit 9) en De Warande (20 uit 10) en vóór SBC2000 en DBD die beide op 16 punten uit 10 wedstrijden staan.

A.s. zaterdag gaan de heren om 17.30u in Culemborg op bezoek bij De Meer.