Dames 1 en heren 1 geven punten uit handen (28/29-09)

Na een onderbreking van één week stond voor zowel dames 1 als heren 1 afgelopen weekend het tweede competitieduel op het programma. Ook alle andere teams , behalve heren 3, kwamen dit weekend in actie.

Na de puntendeling bij NDD in Doetinchem twee weken geleden ontving dames 1 deze week het derde team van eredivisionist Polar Bears uit Ede. De dames begonnen brutaal onder leiding van de deze wedstrijd uitblinkende Judy en namen binnen een mum van tijd een 3-0 voorsprong. De bezoeksters verkleinden die in de eerste periode nog tot 3-2 maar in de tweede periode was het opnieuw De Vennen dat afstand nam en de kantwissel bereikte bij een 6-4 voorsprong.

In de derde periode werd de goede lijn voortgezet en bij een 9-5 stand halverwege deze periode leek de eerste zege van het seizoen binnen handbereik. In plaats van tot rust in het spel leidde de voorsprong echter tot te enthousiaste pogingen om de score uit te breiden, er werd plots veelvuldig te vroeg geschoten vanaf te grote afstand of vanuit de verkeerde hoeken. De gasten roken hun kans en waar de productie aan Vennen-zijde stokte slopen zij dichterbij en met nog 1.30 minuut in de slotperiode te spelen zelfs langszij op 9-9. In de laatste anderhalve minuut kwam geen van de ploegen nog tot scoren zodat dit ook de eindstand werd. Een punt gewonnen of twee punten verloren, wie zal het zeggen. Judy scoorde drie keer en 6 andere speelsters volgden dat voorbeeld met één treffer.

A.s. zaterdag ontvangen de dames om 17.00u in eigen huis DWK uit Barneveld en gaan ze opnieuw op jacht naar de volle winst.

De competitieleider heeft heren 1 met een loodzware competitiestart opgezadeld. Als promovendus troffen ze twee weken geleden met het Amsterdamse JAWS de nummer twee van vorig seizoen, afgelopen zondag mochten ze in Deurne op bezoek bij de nummer drie, DZT’62. Anders dan tegen JAWS was heren 1 nu vanaf het beginsignaal goed bij de les en dit resulteerde in een eerste wedstrijdhelft waarin de ploegen beurtelings op voorsprong kwamen met een 7-7 stand halverwege de wedstrijd tot gevolg. In de derde periode namen de heren tot drie maal aan toe een voorsprong van twee treffers en dit leidde bij de thuisploeg, die deze tegenstand duidelijk niet verwacht had, tot de nodige frustraties met één rode kaart wegens commentaar op de leiding tot gevolg. In de op een 10-12 stand begonnen slotperiode scoorde heren 1 als eerste en die 10-13 stand bood alle uitzicht op een stunt. Helaas net als bij de dames werd het spel van heren hierop wat te overmoedig, er werd te gehaast geschoten en DZT’62 profiteerde geroutineerd. Opeens vielen bij hen de schoten wel binnen en langzaam maar zeker glipten duel en punten heren 1 door de vingers. In 4 minuten tijd veranderde de 10-13 voorsprong in een 15-13 achterstand en aan die stand veranderde in de laatste 2,5 minuut niets meer. Lars, de beide Bassen, Tim en Geert Huijben waren trefzeker voor De Vennen.

De heren gaan a.s. zaterdag in Alblasserdam op bezoek bij Wiekslag een nieuwe poging doen om de eerste punten in de wacht te slepen.

Uitslagen 28/29-09 Programma 05/06-10  
DG1 – De Treffers DG1            0-14Aquamigos DG – DG1
CG1 – De Zeeuwse Kust CG1 11-17 Hieronymus CG – CG 1 
Da1 – Polar Bears 3                  9-9Da1 – DWK        17.00u  
Da2 – Gorgo 1                          11-0Zuidwesthoek 1 – Da2
DBD 2 – Da3                             5-6            Waterproof 1 – Da3
DZT’62 – H1                             15-13Wiekslag 1 – H1
H2 – De Treffers 2                     8-5MNC Dordrecht 4 -H2
H4 – Arethusa 3                        6-4Hieronymus 1 – H4
De Warande 4 – H3