Dames 1 laat punten in Friesland

Terwijl de voetballers van PSV 100 meter verderop de grootste moeite hadden met SC Heerenveen streden de dames van dames 1 tegelijkertijd hun strijd met HZ&PC/Avéna tegen de laatste plek op de ranglijst. Waar de profs uit Eindhoven in de slotseconden nog een punt konden bemachtigen moesten onze dames de winst aan hun Friese tegenstanders laten.

Deels ontsnapt

In de degradatiepoule van de eerste damesklasse lijkt de strijd tegen de 8e plaats, die verplicht tot het spelen van degradatie-/promotiewedstrijden, tussen een viertal teams te gaan waarvan dames 1 en HZ&PC er twee zijn. Gelet op de reisafstand hadden de dames aan het duel meteen een teamweekend gekoppeld. Waar in de middaguren nog een geslaagde poging werd ondernomen uit een escaperoom te ontsnappen was er in de avonduren helaas geen ontsnappen aan voor onze dames.

In de eerste periode ging de strijd nog wel redelijk gelet op, een treffer van Judy hield de stand beperkt tot 2-1. Ook het eerste deel van de tweede periode wist De Vennen door treffers van Rachel en Janneke tot 4-3 nog in het spoor te blijven van de Friezinnen maar daarna gebeurde er wat de dames al vaker opbrak: de kansen die men voorin kreeg, onder andere via vele overtalsituaties, werden knullig onbenut gelaten en achterin werd niet altijd even slim verdedigd. Via de standen 6-3 en 9-4 (tweede treffer van Judy) was het pleit weer beslecht en dat vervolgens de slotperiode met treffers van Naomi en Demi nog op 2-2 eindigde was enkel goed voor de statistieken. De 11-6 eindstand laat dames 1 op 0 punten in de stand, HZ&PC heeft er nu 4.

Hopelijk biedt het “dit had weer niet zo gehoeven” gevoel dat bij een deel van de dames leefde voldoende brandstof voor een revanche. De kans daarop doet zich al snel voor want het eerstvolgende duel van de dames is, na de carnavalsbreak, op 9 maart a.s. thuis tegen HZ&PC.