Doelpuntrijke poloavond in De Vennen (9-2-2019)

Afgelopen zaterdag speelden alle teams van ZV De Vennen, behalve dames 1, een thuiswedstrijd. Begonnen werd met de jongste jeugd onder 11 en via de onder 13 en onder 17 jeugd en diverse seniorenteams werd de avond afgesloten door heren 1. Van de 7 wedstrijden eindigden er 4 in het voordeel van een ploeg van De Vennen, in de andere 3 wedstrijden gingen de bezoekers er met de buit vandoor. Dat laatste lukte dames 1, in Oldenzaal op bezoek bij OZ&PC, ondanks een goede eerste periode helaas niet.

Met een lichte vertraging gingen als eerste dus de E’tjes het water in voor hun duel met De Warande. Het leek een makkelijke middag te worden bij een 7-1 voorsprong, het werd nog even benauwd bij 7-5 maar uiteindelijk kwam er toch een ruime 11-6 zege op het bord. De Warande nam wel direct revanche in het daaropvolgende duel tussen de D-teams. Het scoreverloop was vrijwel identiek maar dan dus in Oosterhouts voordeel. Van 2-3 zwommen de bezoekers weg naar 2-9. Deze wedstrijd eindigde in 6-15. Het duel tussen de B-teams van De Vennen en Hieronymus eindigde in 4-6 voor de Roosendalers, heren 3 rekende met liefst 18-3 af met ZVDO’74 dat heel dapper de wedstrijd met 7 man begon en eindigde, heren 2 behield zijn goede klassering door met 5-3 DBD 2 te verslaan en dames 2 moest met 2-6 de meerdere erkennen in De Warande 2.

Anders dan een week geleden in Den Haag was dames 1 in Oldenzaal de eerste periode wel goed bij de les. Er werd verdedigend compact gespeeld en de aanvallende acties werden nu eens wel goed afgerond hetgeen na treffers van Rachel de Vet, Maud Schalken en Janneke Steenks leidde tot een 1-3 voorsprong na de eerste periode. In de tweede en derde periode werden de aanvallende acties van De Vennen beoordeeld door de andere scheidsrechter dan in de eerste periode. Dit leidde tot de nodige afgefloten acties, waarbij het enkele speelsters van De Vennen niet lukte de knop om te zetten en beter te anticiperen op het arbitrale optreden. Te veel afgebroken acties dus waardoor De Vennen tegen een aantal goed afgeronde uitbraken van de Oldenzaalse dames aanzwom en er zelf aanvallend niet meer echt doorkwam. De tweede periode eindigde op 5-3 en nadat Judy Goossens aan het begin van de derde periode met een benutte strafworp de spanning nog even leek terug te brengen (5-4) was het gedaan met de aanvallende ambities van De Vennen. Het uiteindelijke resultaat, een 9-4 nederlaag, zorgde voor gemengde gevoelens bij de Dongense dames. Mogelijk kan het spel uit de eerste periode als stimulans fungeren voor het voorlopig even laatste uitduel op rij, a.s. zaterdag in Heerenveen tegen HZ&PC/Avéna.

Dat het herenteam van de Eindhovense studentenclub Nayade een lastige tegenstander kan zijn ondervond heren 1 ruim 2 periodes lang. Nadat Lars van Oosterbosch met de eerste van zijn in totaal 5 treffers voor de 1-0 had gezorgd pakten de bezoekers tot 3 maal aan toe een voorsprong. Groter dan één doelpunt werd die echter niet en De Vennen wist uiteindelijk toch met een 6-5 voorsprong de kantwissel na 2 periodes te bereiken. In de derde periode werd het eerst nog 6-6 voordat De Vennen het welletjes vond en binnen een tijdsbestek van 2,5 minuut de zege veilig stelde, 11-6, waarna Nayade nog een keer tegen scoorde. In de slotperiode werd die voorsprong vastgehouden zodat er met een 14-9 zege weer 3 punten bijgeschreven kunnen worden. Naast de treffers van Lars waren het Tim Schalken (4x), Remco Jonkers, Tom Wolf (beiden 2x) en Koen Haast die dit keer doeltreffend waren. Na een weekje rust hervatten de heren als nummer 2 op de ranglijst de competitie met een aantal toppers tegen de nummers 5 (DBD), 1 (Arethusa) en 4 (De Warande). Een spannende maand dus voor De Vennen.