Dames 1 trakteert sponsor en zichzelf op overwinning

Voorafgaand aan hun duel van afgelopen zaterdag ontving dames 1 de met sponsornaam DB Bouw- timmerwerken bedrukte shirts. Nadat een fotosessie was gemaakt met sponsoreigenaar Richard van Dongen kon men het water in om de strijd aan te binden met het geroutineerde Njord 2 uit Veldhoven. Foto:  Dames 1 met sponsor Richard van Dongen / DB bouw-timmerwerken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onder het toeziend oog van de nieuwe sponsor werd het een moeizame wedstrijd waarin De Vennen nog wel een snelle 2-0 voorsprong nam maar die bijna net zo snel weer uit handen gaf. Vanaf de stand 2-3 waren het constant de gasten uit Veldhoven die een voorsprong konden koesteren, een voorsprong die halverwege de 2e periode zelfs was uitgegroeid tot 4-7. De dames van De Vennen herpakten zich echter en kwamen in de derde periode op 7-7 langszij, maar leken de tegenstander toch weer te laten ontglippen naar 7-9 en 8-10, halfweg de slotperiode. In het laatste wedstrijddeel gaf dan toch het betere zwemwerk aan Dongense zijde de doorslag. Er werden door Njord enkele uitsluitingsfouten gemaakt en De Vennen wist te profiteren. Via Renee Nieuwenhuizen (totaal 2 treffers) en Laura Evers (uiteindelijk goed voor 6 treffers) kwam De Vennen 40 seconden voor tijd op 10-10 langszij en met nog een kleine 10 seconden te spelen zorgde Merel van de Heijkant met haar 3e doelpunt van de avond voor de beslissende 11-10. Precies genoeg voor de volle 3 punten dus.

Die 3 punten waren er ook voor dames 2, dat daarmee al het goede voorbeeld aan dames 1 had gegeven. In het duel met het Deurnese DZT’62 2 kenden de Dongense dames een goede start, met 5-2 na de eerste en 8-3 na de tweede periode als tussenstanden. Aanvallend werd er goed gezwommen en verdedigend zat de boel aardig dicht, DZT wist keepster Ingrid Pijnenburg enkel met zuivere afstandsschoten te passeren. In de derde periode werd het spel wat rommeliger, de ballen werden niet meer via de flanken bij de keepster opgevraagd en het werd soms te druk voor de doelen. De Vennen wist nog wel 3 keer te scoren maar de gasten deden dat deze periode ook 2 keer. De slotperiode werd een ware aanslag op de conditie want doordat er geen doelpunten meer vielen was er amper gelegenheid tot wisselen. Aan de 11-5 droegen Anouk Blijlevens (3x), Carina Spronk (2x) en Jorieke van Nunen (6x) scorend bij.

Als voorbeeld voor dames 2 hadden de jongens onder 15 weer gefungeerd. Het Dongens-Bredase combinatieteam nam het voor de tweede keer binnen korte tijd op tegen Treffers uit Rosmalen. Met D-junior Pieter Michels debuterend in de gelederen werd het voor een ruim opgekomen enthousiast publiek een mooie pot polo. Daarin lieten de bezoekers het eerste doelpunt noteren maar de jongens herstelden zich snel van die tegenslag. Rick in ’t Groen was als eerste dichtbij de gelijkmaker welke uiteindelijk toch viel waarna De Vennen al in de eerste periode naar een 3-1 voorsprong met o.a. twee treffers van Matthijs Schalk. Deze liep al snel in de 2e periode door wat onhandig werk van de scheidsrechter tegen een uitsluiting + strafworp aan, maar keeper Vincent de Vries wist die strafworp te keren. Treffers van Matthijs, Lars Dirven, Mart Graauwmans en Mikey van Vugt brachten de stand halverwege al op 7-2.

Na de tactische aanwijzingen halfweg volgde toch een wat moeizamer derde periode maar nadat Jarno Koreman met zijn eerste treffer in eigen huis voor de 8-2 had gezorgd wist Pieter Michels met een mooie pass Matthijs Schalk vrij voor de keeper te leggen en dat betekende 9-2. In de slotperiode werd weer aangeknoopt bij het gevarieerder spel uit de eerste wedstrijdhelft en door enkele keren attent door te gaan in rebounds wisten Mart Graauwmans (3x) en Lars Dirven het totaal voor De Vennen op 13 te brengen. Omdat ook de jongens uit Rosmalen nog 1 keer scoorden werd het eindsignaal dus bij een fraaie 13-3 bereikt.

A.s zaterdag vallen de volgende ploegen te bewonderen in zwembad De Vennen:
16.00u junioren onder 13 – DIO
16.45u jongens onder 15 – Argo
17.30u dames 1 – Luira
18.30u dames 2 – DIO 1
19.15u heren 2 – Njord 3
20.00u heren 3 – DIO 1

Bovenstaand artikel is geplaatst op Dongen.nieuws.nl
Onderstaand artikel komt van BN De Stem

BN De Stem
De vrouwen van De Vennen maakten er tegen de reserves van Njord een ware happening van, die wonderlijk goed afliep, 11-10. Drie periodes lang keek het team van Arie Schouten tegen een achterstand aan. In de slotfase verkleinde Renée Nieuwenhuizen de achterstand naar 9-10, bracht Laura Evers veertig seconden voor tijd beide partijen op gelijke hoogte en maakte pal voor tijd Merel van den Heijkant de winnende treffer.

Foto’s : Dames 1 ,  Dames 2 , Heren 3