Uitstekende prestaties jeugdteams

PA260332

Afgelopen weekend kwamen de beste poloprestaties voor rekening van de jeugdteams van De Vennen. Van de seniorenteams wist alleen dames 2 de volle winst te behalen terwijl heren 1 nog 1 punt overhield aan de tocht naar Sittard.

Het junioren onder 13-team van De Vennen trof als eerste deze dag een ploeg van het Etten-Leurse DIO als tegenstander. De verschillen in de competitie zijn erg groot en DIO kwam met enkele zeer ruime nederlagen op zak naar Dongen. De jongens (Nicki Milicevic, Daan Roos, Pieter Michels, Victor Verdaasdonk, Damien Huybregts, Mauro de Kort, Rens van Laarhoven, Austin Hol, Dave Haarbosch en Dylan Thijs) en het ene meisje (Tessa Koreman) van De Vennen hadden direct meer vat op het spel en zwommen al in de eerste periode naar een 7-1 voorsprong. Ook in de tweede periode kwam de tegenstander er amper aan te pas en wisten spelers van De Vennen veelvuldig door te breken en de vrije ploeggenoot te vinden waardoor de score opliep tot 14-1. De derde periode verliep wat rommeliger, beide partijen hadden moeite om de bal te behouden en de gasten wisten hun 2e doelpunt te scoren. Na de 17-2 na die derde periode had De Vennen in de slotperiode weer duidelijk de overhand en zo kwam de grens van 20 treffers al snel in zicht. Uiteindelijk stokte de productie bij 22 treffers en doordat keeper Nicki Milisevic nog maar één tegendoelpunt hoefde toe te staan kwam er een overduidelijke 22-3 eindstand op het bord. Een uitstekende uitslag voor het Vennen-team.

 

De jongens onder 15 namen het vervolgens op tegen hun leeftijdsgenoten van Argo uit Sint-Oedenrode, waarbij ze geholpen werden door Pieter Michels die er na het potje met de onder 13 nog een tweede wedstrijd aan vastknoopte. De jongens van De Vennen stonden van begin af aan op scherp en schoten echt uit de startblokken. Voordat Argo goed en wel in de gaten had wat er gebeurde stond het door treffers van o.a. Mart Graauwmans, Matthijs Schalk en Mikey van Vugt na de eerste periode al 5-0. In de tweede periode voegde o.a. Rick in ’t Groen zich bij de doelpuntenmakers en doordat keeper Vincent de Vries slechts één keer hoefde te ‘vissen’ konden de ploegen met een duidelijke 9-1 stand van kant wisselen.
In de derde periode kwam Argo met een behoudender speelwijze het water in en de jongens van de Vennen-SBC combinatie hadden het daar toch even lastig mee. De druk bleef echter wel richting Argodoel en o.a. Lars Dirven (2x) en Matthijs Schalk (2x) zorgden ervoor dat de score verder opliep naar 14-1. In de slotperiode lukte het niet om ‘de 20’ te halen maar de 17-1 eindstand die op het scorebord verscheen liet weinig aan duidelijkheid te wensen over. De jongens behouden hiermee een fraaie 2e plaats.

 

De pupillen onder 11 moesten op zondagavond op bezoek bij TRB/RES, de koploper in de competitie. Blijkbaar had het lange weekend de jongste jeugd goed gedaan want ze speelden een fantastische wedstrijd, waarin ze het de thuisploeg tot het laatste moment bijzonder moeilijk wisten te maken. Helaas werd de grote inzet niet beloond met een punt, de drie punten bleven met 9-8 net in het Tilburgse bad achter.

 

Dames 1 moest het opnemen tegen Lutra uit Helmond, zacht gezegd niet de meest geliefde tegenstander van de dames. Ook nu was er sprake van een bij vlagen te harde wedstrijd, waarbij De Vennen toch wel het meeste last had van het feit dat er slechts één scheidsrechter langs de kant stond. Deze ontging toch het nodige, wat o.a. tot gevolg had dat een speelster van De Vennen een definitieve uitsluiting kreeg terwijl het toch echt een Lutra-speelster was die de te bestraffen overtreding beging. Mede door goed keepsterswerk van Naomi van Bragt (zie foto) hield De Vennen tijdens de bijna 5 minuten durende ondertalsituatie goed stand maar uiteindelijk moest toch een 2-4 nederlaag ‘geslikt’ worden.

 

Dames 2 trof daarop de dames van DIO 1, een stevige tegenstander die wisselende resultaten boekt. De Vennen trachtte met zwemwerk ruimte te krijgen maar dit lukte niet al te eenvoudig doordat DIO standaard veel speelsters op eigen helft liet liggen. Het werd daardoor nogal eens kluitjespolo maar daarin toonde De Vennen zich dan toch ook het meest bedreven. Doelpunten van Anouk Blijlevens, Jorieke van Nunen (beiden 3x) en Sigrid van den Boer (2x) zorgden via een 3-1 stand halverwege voor de 8-3 eindstand.

 

Heren 1 liet op bezoek bij Hellas-Glana in Sittard dure punten liggen. Na een 0-2 voorsprong leek een overvloed aan uitsluitingen de heren de das om te doen. De 0-2 werd 4-2 en na een 6-6 stand werd het één minuut voor tijd weer 9-7 in het voordeel van de Limburgers. In die slotminuut wist De Vennen toch nog 2 keer te scoren en werd verdedigend geen schade meer opgelopen zodat met 9-9 in ieder geval nog één punt aan de verre uitreis werd overgehouden.

 

Komend weekend worden er géén thuiswedstrijden gespeeld.
Foto’s : Onder 13 Onder 15 Dames 1 , Dames 2 , Heren 2