Winst voor dames 1 met dank aan de jeugd

Winst-voor-dames-De-Vennen-met-dank-aan-de-jeugd

Dames 1 van ZV De Vennen kent met 9 speelsters een vrij smalle basis. Wanneer dan speelsters ontbreken door een langdurige blessure en/of een schorsing is de reservebank naast coach Arie  Schouten akelig leeg. Tenzij natuurlijk aanvulling kan plaatsvinden vanuit dames 2 of, zoals de laatste weken al vaker, vanuit het meisjes onder 15 team. Ook zaterdag speelden 2 van die meisjes mee en dit zorgde mede voor de 4-5 winst op bezoek bij Njord 2 in Veldhoven.

Ilse Mulder maakte enkele weken geleden al haar debuut en was inmiddels aan haar vierde wedstrijd toe. Enig gepuzzel tijdens de training op vrijdagavond leverde het plaatje op dat Sacha Kimenai, keepster van het meisjesteam, als volgende 13-jarige haar debuut onder de lat van dames 1 zou maken en dat vaste keepster Naomi van Bragt het team in het veld zou versterken. Door al het gehussel kwamen de vaste spelpatronen dit keer niet echt uit de verf maar de dames van De Vennen namen, mede doordat Sacha Kimenai een strafworp wist te stoppen, wel de leiding in de eerste periode door twee treffers van Merel v.d. Heijkant (1-2).

In de tweede periode kwam de thuisploeg langszij door een wel benutte strafworp, waarop, door het opnieuw stoppen van een strafworp door de jonge Vennenkeepster, een doelpuntloze derde periode volgde. In de slotperiode leken beide ploegen alsnog ‘ontwaakt’. Eerst zwom De Vennen via treffers van Fleur Wolf en Merel v.d. Heijkant (2x) uit naar een 2-5 voorsprong. Vervolgens kwam Njord nog wel terug tot 4-5 maar met die stand, en dus de bijbehorende 3 punten voor De Vennen, werd het slotsignaal bereikt.

Een belangrijke keepersrol was er ook weggelegd voor Stijn de Bie als keeper van het jongste jeugdteam, de junioren onder 11. Nadat ze vorige week de toenmalige koploper TRB/RES al bijna puntverlies hadden toegebracht (er werd nipt met 9-8 verloren) ging het team deze week op bezoek bij SBC2000 in Breda. Beide ploegen maakten er een spannend potje van, met steeds kerende kansen en keihard werkende spelers en speelsters in het veld. Beide ploegen leken zich al verzoend te hebben met een puntendeling (5-5) toen vlak voor het slotsignaal door een ongelukkig foutje De Vennen een strafworp tegen kreeg. Terwijl de Bredase ploeg zich al opmaakte voor luid gejuich was het echter Stijn de Bie die door de strafworp te stoppen alsnog zijn Dongense ploeggenoten kon laten juichen. Met de 5-5 is het eerste punt in deze nog prille competitie binnen !

Heren 1 had met het duel bij De Schelde in Terneuzen de volgende verre uitwedstrijd van dit seizoen op het programma staan. De lange autorit belemmerde niet dat De Vennen van begin af aan het initiatief nam en uiteindelijk ook de gehele wedstrijd behield. Een sterke eerste en tweede periode zorgden voor een 3-6 voorsprong halverwege de wedstrijd. In de derde periode wist de thuisploeg één punt van die voorsprong af te snoepen (6-8) en in de slotperiode leek het bij 7-8 toch nog even spannend te worden. Gelukkig voor De Vennen werd het geroep vanaf de Vennen-bank om een time-out door de scheidsrechters niet gehoord, of in ieder geval niet gehonoreerd, want uit de toen lopende overtalaanval werd de 7-9 gescoord. Die voorsprong werd in de slotminuut niet meer weggegeven, sterker nog, de 7-10 viel ook nog en vormde de eindstand. Lars Oosterbosch (5x), Geert Huijben (3x), Luuk van Loon en Harm Dankers waren dit keer trefzeker.

A.s. zaterdag kunnen drie ploegen tijdens een thuiswedstrijd in zwembad De Vennen gesteund worden. Vooral de dames kunnen die steun wel gebruiken want zij treffen in de buren uit Oosterhout, De Warande, de ongeslagen koploper die op weg lijkt de degradatie na vorig seizoen weer direct ongedaan te maken.

17.30u    heren 3     –  ZVDO 1
18.15u    dames 1   –  De Warande
19.15u    heren 2     –  Zeester/Meerval 1