Dames 1 handhaaft zich op 3e plaats

Na een weekend waarin van de nummer 4, Z&PC Rotterdam, met 9-6 gewonnen werd en bij de nummer 2, Polar Bears 3, met 9-6 werd verloren handhaaft dames 1 van De Vennen zich op een keurige derde plaats. Heren 1 dat DBD met een 15-9 nederlaag naar Best terugstuurde klom naar de vijfde plaats en gaat de komende week de strijd aan met hoger geplaatste teams.

In het thuisduel tegen Rotterdam hadden de dames van De Vennen enkele malen de gelegenheid een beslissend gat te slaan maar doordat ze dat verzuimden konden de gasten twee periodes lang goed bij blijven. Aanvallend werd er te weinig aangesloten of te snel geschoten en verdedigend had men moeite met de linkshandige gevaarlijkste speelster van de Rotterdammers. Een 4-2 voorsprong bij aanvang van de tweede periode veranderde in een 4-5 achterstand en dat was een kolfje naar de hand van de bijzonder fysiek spelende bezoeksters. In de derde periode sloeg De Vennen alsnog toe, zelf werd er drie keer gescoord en doordat onder andere drie ondertalsituaties zonder schade werden doorstaan kwam De Vennen op een 8-5 voorsprong. Deze marge bleef in de slotperiode, mede door sterk keeperswerk van Naomi van Bragt, gehandhaafd waardoor de Dongense dames een 9-6 zege en drie punten konden bijschrijven. Judy Goossens was met 4 treffers topscoorster terwijl ook Minet Peeters (2x), Laura Evers, Rachel de Vet en Ilse Mulder treffers lieten aantekenen.

vennen24111-715x394

Op zondag gingen de dames op bezoek bij Polar Bears 3, de nummer 2 op de ranglijst. In het immens grote bad van De Peppel in Ede ging het duel drie periodes lang gelijk op en dat was grotendeels het gevolg van veel te tam spel van Vennenzijde. Opnieuw matig aansluiten van achteruit zorgde voor te grote onderlinge afstanden waardoor het aanvalsspel niet uit de verf kwam. Ook het uiteindelijk missen van 2 strafworpen, het niet benutten van 6 van de 10 overtalsituaties en het matig verwerken van afstandsschoten van Edese speelsters werkten niet in het voordeel van De Vennen. Waar het na drie periodes nog 5-4 stond liep de thuisploeg in de slotperiode plots uit naar 8-4. Nadat De Vennen drie overtals onbenut liet was het Ilse Mulder die in de slotminuten nog 2 keer raak schoot maar verder liet Polar Bears het niet meer komen. In de slotseconde viel nog de 9-6. De dames hebben nu 2 weken vrij voordat ze op 12 december in het laatste duel voor de winterstop de nummer 1, UZSC uit Utrecht ontvangen.

Heren 1 had in DBD een ideale tegenstander om de nasmaak van de zeperd bij De Meer (19-8 verlies) weg te spoelen. Ook een ideaal duel om jeugdige spelers als Mikey van Vugt (die tegen De Meer ook al wat speelminuten had gekregen) en Thijs in ’t Groen eens aan ‘het grote werk’ te laten ruiken. Al in de eerste periode werd een flinke voorsprong genomen (5-1) welke nog verder werd uitgebouwd tot 8-2 aan het begin van de derde periode. Te individualistisch spel en onnodige schotpogingen deden het aanvalsspel van De Vennen stokken en de bezoekers kwamen zelfs terug tot een 10-8 stand aan het einde van die periode. In de slotperiode werkte het surplus aan wissels en zwemsnelheid echter alsnog door in Dongens voordeel waardoor alsnog een eindstand (15-9) op het bord kwam welke eigenlijk veel hoger uit had kunnen vallen. Remco Jonkers was met 5 treffers het meest doeltreffend terwijl ook Jeroen Opsteegh (3), Lars van Oosterbosch (3), Tom Wolf (2), Thijs in t Groen en Geert Huijben een scorend steentje bijdroegen. A.s. zaterdag gaan de heren in Gorinchem op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst, De Linge/PCG.