Dames De Vennen komen één treffer tekort

De strijd om de bovenste 4 plaatsen in de 1e klasse bond is een ongekend spannende. De eerste plek voor de promotiepoule is al wel vergeven, nummer 1 ZV Haerlem is niet meer te achterhalen, maar daarachter strijden de nummer 2 t/m 6 nog om de laatste 3 beschikbare plekken. In die strijd moeten de dames van De Vennen na de 10-9 nederlaag van zaterdag bij WZC die ploeg uit Zoetermeer weer voor laten gaan op de 2e plaats.

De nederlaag hadden de dames te wijten aan slecht verdedigend werk in de eerste periode. Ondanks het vooraf besprokene werd verzuimd de als gevaarlijk bekend staande midvoor van de thuisploeg op de juiste wijze te verdedigen en deze maakte daar, dat mag gezegd worden, op fraaie wijze dankbaar gebruik van door 3 treffers binnen te knallen. De Vennen bleef zelf aanvallend het antwoord schuldig door het missen van opgelegde kansen en het schieten vanaf de verkeerde posities. Na de 4-0 van de eerste periode trad er in de tweede periode in ieder geval verdedigend al enige verbetering op al kostte dat wel de nodige uitsluitingen en daardoor kracht bij het verdedigen van de ondertals. In de tweede periode viel slechts één treffer, wel weer voor WZC dat zo met een geruststellende 5-0 van kant kon gaan wisselen.

Die kantwissel pakte goed uit voor De Vennen en had nog beter uit kunnen pakken wanneer effectiever met de overtalsituaties was omgegaan. Dat gebeurde nu niet maar nadat Minet Peeters de ban gebroken had volgden in de derde periode treffers van Ilse Mulder (2x) en Renee Nieuwenhuizen waardoor het verschil terugliep naar 3 treffers (7-4) voor het begin van de slotperiode. In de laatste periode werd weer een overtal gemist waarna WZC de 8-4 aantekende met nog 6 minuten op de speelklok. Vier minuten later, met nog 2 minuten te gaan dus, stond er echter een 8-8 stand op het bord: achtereenvolgende treffers van Merel van den Heijkant, Demi Waijers, Judy Goossens en Rachel de Vet brachten de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Helaas lukte het toen net niet om door te drukken en WZC wist opnieuw op voorsprong te komen. Ook na de 9-9 door Demi Waijers viel het voordeel weer naar Zoetermeerse kant en op de 10-9 had De Vennen helaas geen antwoord meer.

Lees hier ook het verslag van de tegenstanders of bekijk de foto’s op facebook.

Met nog twee duels te gaan tot de nieuwe indeling voor het tweede deel van de competitie bekleedt WZC nu met 22 punten de 2e plaats, De Vennen met 21 punten de 3e met daarachter WP Den Haag (19), Livo (17) en VZV (16 punten) op het vinkentouw. Om niet afhankelijk te zijn van andere resultaten hebben de dames dus nog één overwinning nodig uit de duels bij ZVVS/Vlaardingen (a.s. zaterdag uit) en Waterpolo Den Haag (thuis op zaterdag 28 januari a.s.).

Heren 1 zal meer dan één overwinning nodig hebben om zich weg te spelen uit de degradatiezone. Aan het trainer-/coachloze tijdperk kan na dit seizoen een einde komen, waarbij de potentiële nieuwe man wel als vereiste heeft gesteld dat De Vennen op bondsniveau actief blijft. Er is dus nog werk aan de winkel voor de heren, die afgelopen zaterdag een kansloze wedstrijd speelden bij Arethusa in Oss. Na een hoopgevend begin, 2-2 halfweg de eerste periode, moest men de thuisploeg laten gaan, waarbij het missen van de nodige kansen en het wel bijzonder matig verdedigen zeker een rol speelden. Na de periodestanden 5-2 en 11-4 werd in de derde periode ‘iets’ terug gedaan (15-9) waarna in de slotperiode Arethusa weer even de teugels aantrok en met 20-10 de drie punten in eigen huis wist te houden.

De heren ontvangen a.s. zaterdag in Hellas-Glana uit Sittard de enige ploeg die nu nog onder hen staat, wanneer dat met een overwinning zo gehouden zou kunnen worden dan is de situatie niet meteen in januari al kansloos. De wedstrijd begint in De Vennen om 19.30u en de heren kunnen alle support gebruiken !