Dames komen net doelpunt tekort

In hun eerste wedstrijden op bondsniveau speelden zowel dames 1 als heren 1 afgelopen zaterdag een thuisduel. Bij de wedstrijd tussen de dames van De Vennen en ZV Utrecht was er inderdaad sprake van een strijd, dat element ontbrak volledig in het duel tussen de heren van De Vennen en die van Nayade Classic.

Het spel in het bekerduel tegen eersteklasser MNC Dordrecht had de dames van De Vennen de nodige steun moeten geven voor hun duel tegen de bezoeksters uit Utrecht. Hiervan bleek echter niets in de eerste periode waarin de Utrechtse dames 3 keer doeltreffend toesloegen en verdedigend weinig moeite hadden met het aanvalsspel van De Vennen. Wakker geschud door de 0-3 achterstand tapte De Vennen in de tweede periode uit een ander vaatje. Nadat Rachel de Vet de Dongense score had geopend uit een overtalsituatie zorgde Judy Goossens met een individuele actie voor de 2-3. Het Dongense spel oogde beweeglijker en bracht de ploeg in ieder geval vaker voor de Utrechtse goalie. Nog in de tweede periode bracht Demi Waijers De Vennen op fraaie wijze weer langszij, 3-3.

Net als tegen MNC Dordrecht lukte het De Vennen echter niet om door te drukken. De routine van de bezoeksters hield die ploeg overeind. Met die routine werden overtredingen uitgelokt of gesimuleerd en met de overtalsituaties die dat opleverde wisten de bezoeksters aardig raad, het hield hen in de derde periode aan de goede kant van de score, 4-5 met een treffer namens De Vennen van Demi Waijers. In de slotperiode verzuimde De Vennen twee overtals te benutten en vielen er door het aanvallende spel wat gaten in de verdediging, gaten die ZV Utrecht benutte voor de 4-6 en de 4-7 halverwege die periode. Een door Rachel de Vet benutte strafworp en een door Demi Waijers met haar derde treffer afgeronde break brachten met nog een kleine 2 minuten te gaan de spanning weer terug (6-7) maar in de resterende speeltijd veranderde er niets meer in die stand. Een kleine nederlaag dus voor de Dongense dames die a.s. zaterdag hun geluk gaan beproeven bij De Rijn in Wageningen.

Heren 1 maakt a.s. zaterdag de zelfde reis naar Wageningen en zal daar allicht meer tegenstand gaan ondervinden dan in het openingsduel tegen Nayade Classic, de vereniging van oud-studenten uit Eindhoven. Die ploeg had de competitieleider nog gevraagd om uitstel maar omdat dat niet verleend werd verschenen de bezoekers zonder wisselspelers in het Dongense bad. Die wisselspelers had De Vennen, dat zelf ook nog 3 spelers moest missen, wel en dat voordeel betaalde zich in de loop van de wedstrijd dubbel en dwars uit. Nadat de score in de eerste twee periodes nog bescheiden was gehouden (via 2-0 stond het halverwege 5-0) werden in de derde en vierde periode alle Dongense registers open getrokken en gingen de Eindhovense kaarsjes één voor één langzaam uit. De derde periode werd afgesloten op 11-0 en het scoren ging ook in de slotperiode vlotjes verder. De bezoekers wisten bij 15-0 de eretreffer aan te tekenen maar moesten toezien hoe De Vennen de eindstand uiteindelijk op 18-1 bepaalde. Geert Huijben was met 6 treffers topscorer terwijl ook Remco Jonkers (3), Raoul van Ginneken (3), Richard Jeurissen (2), Mart Grauwmans (2), Tom Wolf en Mark Haast hun scorend steentje bijdroegen.  Een uitslag welke leuk is voor het doelsaldo maar geen enkele garantie biedt voor de toekomst, een toekomst die dus a.s. zaterdag in Wageningen een vervolg krijgt.