De Vennen SBC2000 wil te graag in laatste return tegen DBD

Zaterdag 29 maart was alweer de laatste wedstrijd gepland tegen DBD, die direct onder De Vennen staat in de competitie. In voorgaande wedstrijden in het thuisbad van DBD was gewonnen met 13-2 en 13-4 en de verwachting was dan ook dat De vennen hier een leuk potje tegen zou kunnen spelen.

Afwezigen vandaag waren Jarno  en Rick Ladestein maar met Rik Jongeneel hadden we een waardevolle aanvulling.

Het eerste partje begon met balbezit en werd er lekker rondgespeeld. en zodra het doel gevonden was lagen er binnen anderhalve minuut  4 ballen in bij de tegenpartij, scores door Mikey en Matthijs , Mart nam de laatste twee voor zijn rekening.  Het tweede partje liet men de opbouwende aanval een beetje los en probeerde de een na de ander ook een puntje te pakken, maar dat bleek uiteindelijk alleen Mart en Lars te lukken, wel  kon DBD na een te felle aanval van ons in het man minder moment een puntje pakken. Het derde partje begon met balbezit dat prima werd uitgespeeld en een punt opleverde door Lars. Daarna vergat het team wat de opdracht was. Er werd lukraak naar voren gezwommen en de samenwerking viel compleet stil. Na een punt voor de tegenpartij kon Matthijs na een uitbraak een puntje scoren, maar in de tweede helft van dit partje waren het de jongens van DBD die nog twee maal konden scoren. Na een donderspeech van de coach was weer duidelijk wat de opdracht was, pressing heel veld en opbouwen via de flanken. Op deze wijze werd uiteindelijk het vierde partje gestart, maar pas na een laatste doelpunt van DBD was de organisatie weer in orde en werd het partje lekker uitgespeeld met nog een punt door Mart en een afsluitend tiende punt door Matthijs. Met een stand 10-5 een nette winst. Volgende week staat de laatste wedstrijd tegen TRB-RES op de planning. Dit is de wedstrijd waar het niet gaat om de hoogste plaats in de top, maar wel om de eer! Jullie kunnen deze partij aan, maar dan wel de organisatie op orde houden!

We hopen dan ook onze supporters te zien volgende week in zwembad De Vennen voor een zinderend potje waterpolo. Kom dan wat eerder want ook de meiden onder 15 spelen om de tweede plaats in de competitie tegen SBC2000.

De Vennen M15 tegen SBC2000 M15 om 19:00 uur

De Vennen SBC2000 J15 tegen TRB-RES J15 om  19:45 uur