En het gebeurde, zaterdagavond 13 april 2019 !

Er zijn zo van die dagen. Zo’n dag dat je weet dat ongeacht het resultaat van de laatste wedstrijd de frietjes en snacks toch al staan te wachten. Zo’n dag dat alle ballen er, in tegenstelling tot de voorgaande 20 wedstrijden, ineens wel (bijna) allemaal invliegen. Zo’n dag dat je weet dat je moet winnen om titel en promotie zeker te stellen. En zo’n dag dat je vóór het begin van je wedstrijd al zeker bent van de 2e stek en dus promotie. Zo’n dag was 13 april 2019.

De frietjes en snacks lagen te wachten op de jongste jeugd, de E-tjes en D-tjes. De D’s moesten eerst nog wel een wedstrijd spelen maar kwamen daar pas na 2 periodes achter. Op dat moment had De Schelde al een 0-10 voorsprong bereikt. In de twee laatste periodes was De Vennen wel wakker en die periodes eindigden in totaal op 2-2 maar de 2-12 zege ging dus mee naar Terneuzen. Frietjes en snacks en een ijsje van de WPC bleven echter achter in Dongen !

De er ineens wel invliegende ballen waren afkomstig uit de handen van speelsters van dames 1 dat OZ&PC uit Oldenzaal ontving. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en voor onze dames werkte die wetenschap schijnbaar bevrijdend. Van begin af aan werd er volle bak aanval gespeeld en dit keer vielen de ballen dus eens wel goed. Het ruim opgekomen publiek wist niet wat het meemaakte maar zag de dames  toch echt via de periodestanden 6-1 (!), 10-5 en 13-5 een dikverdiende en luid bejubelde 16-7 zege binnen halen. Maud Schalken met 6 en Laura Evers met 4 treffers waren scorend bijzonder op dreef. Medio mei wachten nog twee degradatie-/ promotiewedstrijden tegen het Enschedese EZC.

Na de dames was het de beurt aan heren 1. Omdat Arethusa op vrijdagavond al had gespeeld en door te winnen de druk maximaal had opgevoerd wisten de heren van De Vennen dat enkel een zege op De Meer uit Culemborg de titel op zou leveren.          Een inmiddels overvol zwembad, het publiek zat en stond meerdere rijen dik, kreeg helaas een saai duel voorgeschoteld. Waar het uitduel maar nipt door onze heren  gewonnen werd was het verschil nu van begin af aan overduidelijk. Heren 1 liep uit via 6-2 naar een 13-3 stand halverwege.                                                                              Bij deze stand gunde coach Rob van Uden vlak na het begin van de derde periode  keeper Rob Haast een publiekswissel. Een dag eerder had deze laten weten niet alleen een stapje terug te zullen doen maar zelfs volledig de polocaps aan de wilgen te hangen. Met Aisso onder de lat werd de voorsprong nog uitgebouwd naar 17-5 waarna een knotsgekke 4e periode aanbrak waarin beide ploegen nog enkel leken aan te vallen. Met een periodestand van 7-5 stokte de score bij 24-10, ook doordat de laatste scoringskans, een kopbal (!) van Lars net te kort kwam. Lars met 6 en Tim met 8 doelpunten waren de topschutters van dienst.

Door de zege werd de titel veilig gesteld en daarmee promotie naar de 2e klasse bond. Een mooie prestatie voor de heren en coach Rob die pas vanaf de winterstop actief is maar in die halve competitie vooral aan defensieve zekerheid heeft gebouwd zonder dat de aanvalskracht daar onder leed. Met liefst 349 treffers in 22 wedstrijden had De Vennen de meest trefzekere aanval van deze competitie die uiteindelijk via 18 zeges en 4 nederlagen met 2 punten voorsprong en een nat pak voor de coach en de ‘hulpcoaches van de eerste competitiehelft’ afgesloten werd.

En dan het team dat voor aanvang van de eigen wedstrijd al zeker was van promotie, heren 2. De zekerheid was er doordat kampioen De Treffers 2 zeer overtuigend had afgerekend met de enige concurrent van heren 2 voor de tweede stek, DZT 3. Het was de eer van heren 2 te na om het slotduel dan maar te laten versloffen en na een wat moeizaam begin  werd SBC2000 2 dan ook naar een duidelijke 12-7 nederlaag gespeeld. Heren 2 gaat nu ook de bondscompetitie in en gaat uitkomen in de tweede reserveklasse. Een unieke situatie voor De Vennen, twee herenteams die op bondsniveau gaan acteren !

Na afloop van de laatste wedstrijd werden beide herenploegen gehuldigd en na een korte tocht met Lijn 11 keerde iedereen terug naar De Vennen waar het reeds het hele seizoen geplande slotfeest dit keer een extra feestelijk tintje kreeg door de prima resultaten. Tussendoor maakte ook Klaartje haar keuze van ‘Speelster van het seizoen’ bekend en nadat ze met individuele ‘beoordelingen’ alle speelsters van dames 1 was afgegaan kwam ze uit bij Fleur. Deze ging later op de avond trots op de foto met haar 3 voorgangsters, Demi, Renée (gekozen door Arie) en Ilse.