Geslaagde Expeditie!

Afgelopen vrijdag 12 mei 2023 was het jaarlijkse jeugdkamp waarbij we een super opkomst hebben mogen ontvangen van 45 kinderen. Wij als AC waren erg blij met de hoeveelheid kinderen! Het thema dit jaar was Expeditie de Vennen en dat hebben de kinderen geweten. Op vrijdag stonden de zwem en bos proef op het programma. Na een geweldige afsluiting in het zwembad waarbij de kinderen van de glijbaan mochten zijn we naar de Bergen vertrokken voor een reflector tocht opzoek naar oud-afvallers. Alle groepjes hebben de afvallers gevonden, echter kon er bij de eilandraad maar een team winnen en dat was team Oost. Tijdens de eilandraad mochten de kinderen stemmen op de fanatiekste speler uit hun team. Zij ontving de totem en iets lekkers. Als afsluiting van de dag hebben de kinderen heerlijk marshmallows geroosterd bij het zelf gemaakte kampvuur. Slapen zat er toen nog niet in, de laatste kinderen waren nog om 03.00 uur wakker. De volgende ochtend was het voor een aantal erg zwaar maar het ontbijt en de bootcamp stonden toch op het programma. Na een goede warming up zijn de kinderen gestart met de smokkelproef waarna meteen een dorp proef volgde. Ook hierbij hebben de kampleden heel goed gezocht en gevonden. Het winnende team werd bij de eilandraad bekend gemaakt. Team noord kwam als winnaar uit de bus. Na de lunch hadden ze niet lang de tijd want het spellen circuit stond op de planning, waarbij er verschillende proeven werden uitgevoerd. Van balans tot kracht alles kwam voorbij. Na hard werken hadden de kinderen natuurlijk iets lekkers verdient, een ijsje was niet misplaats met het heerlijke weer. Als afsluiting van het spellen circuit hebben de kinderen koekjes gebakken, boten gemaakt, waterspellen gespeeld en zichzelf vermaakt met voetbal pingpong. Het was een groot feest en ook hierbij hebben de kinderen super goed hun best gedaan. Na deze spellen is de winnaar van de eilandraad team zuid geworden en hebben zij de totem in ontvangst genomen.

Nadat de boten zijn getest op het water was het tijd voor de eet proef. Ik denk niet dat de kinderen er veel moeite mee hadden. De frietjes en snacks van Lef waren erg lekker!

Om onszelf voor te bereiden is de avond begonnen met een film en zijn de spoken naar het bos vertrokken. Na de film hebben de kinderen lekker een bakje popcorn gegeten, waarbij wij fornuis aan huis bedanken voor het lenen van de popcorn machine. De suikers hadden ze wel nodig want de angst proef stond op de planning. Spoken, bos, donker en spanning. Bijna alle kinderen waren zo dapper om de angst proef te lopen. Deze avond zijn de kinderen iets vroeger gaan slapen want de energie was er al goed uit. Wij willen de spoken nogmaals bedanken voor de aanwezigheid. Het was geen geslaagde angst proef geworden zonder jullie!

Zondagochtend stond in het teken van ontbijten, opruimen en de laatste eilandraad. Het dapperste team waarbij iedereen de angst proef heeft gelopen was team west. Zij mochten stemmen en de totem mee naar huis nemen. Elke week wisselen zij de totem op het zwembad om.

Wij hopen dat de kinderen een geweldig weekend hebben gehad en dat ze nog voldoende energie hadden voor Moederdag!

Wij willen alle leiding, vrijwilligers, kamplocatie stormvogels en de kinderen bedanken voor het geweldige kamp en wij hopen volgend jaar jullie weer te mogen ontvangen.

Groetjes AC ZV de Vennen