Heren 1 dicht bij kampioenschap (06-04-2019)

Twee seconden betekenden zaterdagavond voor heren 1 het verschil tussen direct  of pas a.s. zaterdag kampioen kunnen worden. De enige titelrivaal, Arethusa, wist 2 seconden voor tijd in het uitduel bij SBC2000 de beslissende treffer bij de 8-9 zege binnen te schieten waardoor heren 1 al snel tijdens het uitduel bij Zeester-Meerval in Uden wist dat winst noodzakelijk was maar nog geen titel op kon leveren. Die winst kwam er ook waardoor a.s. zaterdag in het slotduel van de competitie, thuis tegen De Meer titel en promotie behaald kunnen worden.

“Slecht”, zo typeerde trainer/coach Rob van Uden na afloop van de wedstrijd in Uden de eerste periode van zijn ploeg. De heren namen daarin tegen de jeugdige laagvlieger weliswaar een 1-3 voorsprong maar te individualistisch en gehaast spel voorkwamen het uitspelen van hele aanvallen en daarmee het ruimer afstand nemen. Een korte correctie tijdens de eerste periodepauze zorgde ervoor dat er in de tweede periode gewoon weer als team werd gespeeld. Dit leidde tot enkele fraai uitgespeelde aanvallen en een score die opliep naar 3-9 halverwege de wedstrijd en tot 4-15 na drie periodes. In de slotperiode slopen nonchalance en slordigheid weer in de ploeg, die op dat moment al wist dat het eventuele kampioenschap nog een week op zich zou laten wachten. De thuisploeg wist de slotperiode zelfs met 3-2 te winnen zodat er een 7-17 eindstand op het bord kwam met Tim, Lars (beiden 5x), Geert (3x), Mart en Koen Ha (beiden 2x) dit keer als schutters.

A.s. zaterdag thuis tegen De Meer dus dé kans voor de Dongense heren om zich te verzekeren van de titel en de daaraan verbonden promotie naar de 2e klasse bond. Een zekerheidje is de winst in dit duel echter allerminst want De Vennen wist het uitduel in Culemborg met veel moeite met 15-16 te winnen. De heren hopen op veel publiek, aanvang 18.20u.

Ook de dames van De Vennen spelen hun slotduel van competitie thuis, om 17.00u tegen OZ&PC uit Oldenzaal en hopen daarbij ook op de nodige ondersteuning. Afgelopen zaterdag speelden de dames als enige team van De Vennen een thuisduel en tegen Waterpolo Den Haag was het langs de kant dan ook geen ‘volle bak’. De bezoeksters brachten een vrij fysieke ploeg in het water en De Vennen probeerde daarvan te profiteren door met veel beweging ruimte of uitsluitingen te creëren. Dat laatste lukte goed maar als je dan een overtalsituatie hebt moet die nog wel benut worden. Daar schortte het helaas aan waardoor De Vennen de gehele wedstrijd tegen een eigenlijk onnodige achterstand aanzwom. Slechts 4 van de uiteindelijk 15 overtalsituaties werden benut, was die score beter geweest dan had er allicht een andere stand dan de uiteindelijke 7-12 op het bord gekomen. Rachel de Vet was met 3 treffers scorend het beste op dreef, ook Judy Goossens (2x), Minet Peeters en Laura Evers troffen doel.

Zaterdag tegen OZ&PC dus de laatste kans voor de dames om deze competitie van de hatelijke nul af te komen. Vervolgens wacht hen in mei nog een ‘dubbel’ met het Enschedese EZC dat als kampioen van één van de tweede klasses de twee promotie-/degradatiewedstrijden heeft afgedwongen