Heren 1 één periode sterker dan DBD

In het thuisduel tegen DBD uit Best liet heren 1 één periode lang goed spel zien en dat was meteen goed voor de overwinning. Dames 1 had een complete off-day en speelde zonder al te veel inzet een kansloze pot tegen het bezoekende LIVO uit Lichtenvoorde.

Heren 1 schoot uit de startblokken tegen DBD, de ploeg die koploper Arethusa tot nu toe de enige nederlaag bezorgde. Onze heren waren dus gewaarschuwd en begonnen heel gedisciplineerd aan het duel, hetgeen resulteerde in een 6-1 voorsprong aan het einde van de eerste periode. In slaap gesust door die voorsprong verdween de tactische discipline weer overboord en werden teveel aanvallen te snel afgerond. De winst kwam niet in gevaar maar het verschil werd niet uitgebreid, het slotsignaal kwam na de periodestanden 9-5 en 11-8 bij de stand 14-9.

A.s. zaterdag gaan de heren om 21.20u in Oss op bezoek bij koploper Arethusa. Het zal dan zaak zijn de concentratie de hele wedstrijd vast te houden.

Van concentratie leek er bij dames 1 in het duel tegen LIVO geen, of in ieder geval weinig sprake. De dames hebben hun hoop gevestigd op het tweede competitiedeel maar als daarin met een zelfde instelling gespeeld wordt als waarvan afgelopen zaterdag sprake leek te zijn wordt ook dat een moeilijk verhaal. De kracht van de dames zit hem juist in inzet en enthousiasme maar die facetten leken zaterdag ver te zoeken. Enkel in de tweede periode, waarin de stand van 0-5 naar 3-8 ging, konden de dames gelijke tred houden, in het vervolg van de wedstrijd liep LIVO eenvoudig uit naar 7-19.