Heren 1 eindigt als tweede

Nadat ze zelf bijzonder moeizaam het bezoekende Nuenen aan de kant hadden gezet was het voor heren 1 van ZV De Vennen zaterdagavond tot na elven wachten op het resultaat van koploper De Treffers. De ploeg uit Rosmalen maakte in het laatste competitieduel echter geen fout en De Vennen moest na enkele uren bovenaan gestaan te hebben de eerste plaats en daarmee de promotie weer afstaan. De Vennen restte de 2e plaats in de eindstand.

Anderhalve periode lang had De Vennen weinig moeite met de bezoekers uit Nuenen. Spelend met de nieuwe, door Strada Motoren gesponsorde, caps (dames 1, dat de competitie al eerder afsloot gaat volgend seizoen met caps met Safe4you er op spelen) en door kledingsponsor Intersport Oosterhout geleverde caps zwommen de heren langzaam maar zeker naar een 6-2 voorsprong. Vervolgens bleven ze echter door slordig spel anderhalve periode ‘droog’ staan en sloop Nuenen dichterbij. In de slotperiode kwam Nuenen zelfs langszij op 8-8 maar 7 seconden voor tijd knalde Geert Huijben van afstand alsnog de winst brengende 9-8 binnen. Mark Haast (3x), Geert Huijben (nog 2x), Koen Haast, Lars van Oosterbosch en Bas ten Bulte zorgden voor de overige treffers.

Achter De Treffers met 57 punten uit 22 duels eindigt De Vennen heren 1 met 55 punten, voor nummer 3 Arethusa met 53 punten. Daarna gaapt een gat van 10 punten hetgeen betekent dat deze ploegen er deze jaargang echt bovenuit staken. Het is nu de komende weken afwachten hoe de selectie voor volgend jaar eruit komt te zien.

Dames 1 dat vorige week de competitie al afsloot heeft afgezien van het recht degradatie-/promotieduels te spelen tegen de kampioen van de eerste klasse bond. Daarmee doen de dames afstand van hun plek in de promotieklasse, de klasse waar ze na vorige seizoen ‘per ongeluk’ in belandden en waarin ze na het vertrek van een drietal speelsters afgelopen zomer weinig te zoeken hadden. Eén van die speelsters, keepster Sacha Kimenai, werd afgelopen zaterdag overigens wel kampioen van Nederland met haar nieuwe club, Polar Bears uit Ede.

Als reservekeepster maakte ze beide duels met ZVL uit Leiden mee, met het kampioenschap als resultaat. Afgelopen zaterdag namen de dames opnieuw afscheid van een drietal speelsters, waarvan er één (Ilse Mulder) de club gaat verlaten om komend seizoen in haar nieuwe studieomgeving op een zo hoog mogelijk niveau te gaan spelen. Merel van den Heijkant (na ruim 15 jaar in dames 1 gespeeld te hebben) en keepster Carina Spronk gaan naar dames 2. Ook bij de dames dus even afwachten hoe het team er komend jaar gaat uitzien.