Heren 1 herstelt zich van ongeconcentreerd begin

Onzuivere vizieren, palen, lat en een sterke Twentse keeper van het bezoekende Z&PC De Hof uit Twello hielden heren 1 afgelopen zaterdag ruim anderhalve periode van scoren af. Toen de ban echter eenmaal gebroken was ging het hard met een duidelijke 14-5 zege tot gevolg. De dames gingen juist de andere kant op, zij moesten in Oldenzaal in de plaatselijke OZ&PC hun meerdere erkennen.

Bij heren 1 ontbrak de juiste focus voor het thuisduel tegen laagvlieger Z&PC De Hof. Kansen creëerden ze volop maar de bovengenoemde factoren zorgden voor lichte wanhoop onder het publiek en een verrassend scoreverloop op het bord. De gasten sloten de eerste periode op 0-2 af en leidden in de tweede periode na 5 minuten spel waarschijnlijk ook tot hun eigen verbazing zelfs met 0-3. Met nog 1.58 minuut te gaan zorgde Bas V voor de ‘verlossing’ want na zijn 1-3 volgden binnen één minuut door hem ook nog de 2-3 en de 3-3 gelijkmaker door Mart. Vervolgens ging het alsnog hard want in de derde en vierde periode was het tien keer achtereen prijs voordat de bezoekers via twee typische ‘balletje-afwachten-acties’ nog eens twee keer konden scoren. Het slotakkoord, de 14-5, kwam weer op conto van heren 1. Naast bovengenoemde spelers waren ook Bas tB, Mark, Remco, Koen, Lars en Geert één of meerdere keren trefzeker.

Dames 1 was achteraf niet eens ontevreden over het spel in het uitduel bij OZ&PC Oldenzaal. Los van de derde periode, welke de thuisploeg met 5-1 winnend afsloot, was het verschil in de rest van de wedstrijd niet eens zo groot maar het bekende gebrek aan aanvalskracht brak de dames uiteindelijk ook dit duel weer op. Treffers van Rachel (3x), Minet, Merel en Demi konden dit gebrek niet verbloemen en brachten de dames niet meer dan een 16-6 nederlaag. De dames gaan zaterdag om 18.30u in eigen huis de strijd aan met de dames van Waterpolo Den Haag.