Heren 1 kansloos tegen PSV

De heren van ZV De Vennen hadden de pech in de eerste ronde van de nationale ManMeerCup gekoppeld te worden aan het 2 klassen hoger spelende PSV. Wanneer er dan ook nog eens gespeeld moet worden op een moment dat er slechts 3 trainingen zijn afgewerkt en het team nog niet compleet is, is het grote verschil al snel verklaard. Pas bij een 0-7 stand wist de Dongense ploeg een keer te scoren en in het vervolg lukte dat nog 4 keer. PSV scoorde er echter driftig op los en bezorgde zich met een 5-25 zege een makkelijke doortocht naar de 2e bekerronde.

vennen1309-715x401Aansluitend aan de heren speelden de damesteams van De Vennen en PSV een oefenduel. De bezoeksters stapten na het afgelopen seizoen vrijwillig uit de eredivisie en belandden dus van bovenaf in de 1e klasse, de vrouwen van De Vennen promoveerden juist uit de 2e klasse. Omdat de competitie komend weekend al begint konden beide ploegen nog wel een gelegenheid gebruiken om wat wedstrijdritme op te doen. Om die reden werd er ook 4 x 8 minuten gespeeld, terwijl in de competitie volstaan wordt met 4 x 7 minuten zuivere speeltijd.

Nadat eerder tijdens een toernooi mede-eersteklasser WZC uit Zoetermeer al aardig bijgebeend was (7-7) ging nu ook het duel tegen de ploeg uit Eindhoven vrij gelijk op. Het waren wel steeds de bezoeksters die een voorsprong namen maar groter dan 2 treffers werd die nooit en De Vennen kwam enkele malen met aardig spel weer langszij. Opvallend was dat de score bij De Vennen verdeeld was over het gehele team terwijl er bij de bezoeksters één speelster echt bovenuit stak met uiteindelijk 7 of 8 treffers achter haar naam. Bij aanvang van de slotperiode stond er een 10-10 stand op het bord en in die slotperiode kwam De Vennen op 12-11 voor het eerst op voorsprong. Die kon echter niet behouden worden en via een strafworp vier seconden voor tijd ging de oefenwinst alsnog met 12-13 naar PSV.

Wat de oefenresultaten voor de competitie betekenen zal nog moeten gaan blijken maar ze geven in ieder geval hoop dat er aardig meegespeeld kan gaan worden. De eerste gelegenheid om dat te tonen krijgen de dames a.s. zaterdag wanneer ze om 20.45u in zwembad De Vennen het team van LIVO uit Lichtenvoorde op bezoek krijgen. Supporters zijn natuurlijk bijzonder welkom.

Dat laatste geldt ook voor het duel dat heren 1 om 19.30u gaat spelen tegen Arethusa uit Oss, dat afgelopen seizoen degradeerde vanuit de tweede klasse. Gelijk een zware kluif dus voor de Dongense mannen die nog geen wedstrijd in vaste samenstelling achter de rug hebben.