Traditioneel competitiebegin Dames 1

Net als de afgelopen twee seizoenen ging het openingsduel van de competitie voor het 1e damesteam van ZV De Vennen verloren. Dezelfde afgelopen twee seizoenen eindigde het team echter wel op een promotieplek. De kans daarop lijkt dit seizoen op voorhand niet groot maar dat met zo’n eerste verliesbeurt de competitie nog lang niet gedaan is zal ook dit seizoen hopelijk weer gelden.

vennen19091-715x408Met Livo uit Lichtenvoorde troffen de dames een ploeg die vorig seizoen lang in de running was voor een toppositie in de eerste klasse maar op het einde bewust wat partijtjes leek te laten lopen omdat promotie naar de eredivisie geen aanlokkelijk vooruitzicht was. Een stevige tegenstander dus waartegen De Vennen aardig mee kon komen maar waartegen ook duidelijk werd waar het nog aan schort , zoals balsnelheid en spelgogme. Op de beslissende momenten waren de bezoeksters net even iets gehaaider, waarbij De Vennen ook wel het nadeel had de wijze waarop de bezoeksters het vele inzwemwerk van De Vennen afstopten wel genade vond in de ogen van de scheidsrechters, die aan Vennenzijde wel kwistig met uitsluitingen strooiden. Ook een kwestie van wennen dus want dat het verder bijvoorbeeld conditioneel al aardig goed zit bleek wel in de laatste anderhalve periode waarin de langzaam opgelopen 1-6 achterstand alsnog verkleind werd tot 4-7. De treffers aan Dongense zijde kwamen deze wedstrijd op naam van Rachel de Vet en Laura Evers (beiden 2x). A.s. zaterdag gaan de dames op bezoek bij ENC Arnhem, een ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de eredivisie en zich volgens de verhalen bedient van het nodige fysieke werk. De dames gaan het zien.

vennen19092

Heren 1 trof in het Osse Arethusa een ploeg die vorig seizoen nog een klasse hoger uitkwam. Helaas was De Vennen zelf nog niet compleet en in ieder geval nog lang niet ingespeeld. Vooral aanvallend was dat goed te merken want na 2 periodes stond er nog steeds een 0 aan de Dongense zijde van het scorebord terwijl de gasten al 5 keer hadden weten te scoren. De derde periode was echter voor De Vennen dat Geert Huijben en Mark Haast zag scoren en doelman Rob Haast een strafworp zag stoppen. In de slotperiode die op 2-6 begon bracht Matthijs Schalk na een geslaagde uitbraak De Vennen nog dichterbij (3-6) maar een benutte strafworp door de bezoekers en een zelf gemiste strafworp later kwam de 3-7 eindstand op het bord. De heren gaan zaterdag naar Sittard voor het uitduel tegen Hellas-Glana.

Verslag via dongen.nieuws