Dubbel ‘succes’ dames 1

Op vrijdagavond tijdens het jaarlijks Sportgala verkozen worden tot Sportploeg van het jaar 2016 en vervolgens op zaterdagavond in Arnhem de eerste overwinning op 1e klasse niveau binnen halen, er zijn mindere weekenden denkbaar. Dames 1 van ZV De Vennen ‘overkwam’ het.

Met de verkiezing tot Sportploeg werden de dames beloond voor de tweede opeenvolgende promotie, inmiddels naar het een-na-hoogste niveau in Nederland. Een succes behaald met een team dat bijna volledig uit eigen kweek bestaat en dat nu al enkele jaren onder leiding van trainer/coach Arie Schouten aan de waterpoloweg timmert. De bekendmaking werd luid bejubeld maar slechts kort gevierd want net als de voetballers van VV Dongen wachtte ook de waterpolodames nog een vrijdagse training. Met de van hen bekende discipline werd die natuurlijk niet overgeslagen.sportteam-van-het-jaar Dat die vele trainingsarbeid niet voor niets wordt geleverd bleek zaterdag in het eerste uitduel van deze competitie bij het uit de eredivisie gedegradeerde ENC Arnhem. Na een gemiste strafworp en een snelle 1-0 achterstand kwamen de Dongense dames goed op gang en via treffers van Judy Goossens (2x) en Renee Nieuwenhuizen werd de eerste periode al met een voorsprong (1-3) afgesloten. De goede lijn, met beweeglijk spel, werd in de tweede periode voortgezet en door doelpunten van Ilse Mulder, Judith v. Heteren en Merel v.d. Heijkant zwom De Vennen verder weg naar 2-6 maar doordat ENC nog een derde treffer achter de goed keepende Sacha Kimenai wist te gooien bleef het verschil op het scorebord kleiner dan in het veld. In de derde periode eiste Demi Waijers een ‘hoofdrol’ op: ze kreeg een uitsluiting aan haar badpak maar deze leverden geen schade op en aan de andere kant schoot ze 2 ballen in de Arnhemse touwen. Na een tegentreffer wist Judy Goossens haar derde treffer van de avond aan te tekenen zodat De Vennen met een geruststellende 4-9 voorsprong aan de slotperiode kon beginnen. Deze periode leverde nog de nodige kansen op maar De Vennen verzuimde zichzelf nog dikker te belonen voor het betere spel. Nadat Ilse Mulder haar tweede treffer liet noteren was het Minet Peeters die wat De Vennen betrof voor het slotakkoord tekende. Een uiteindelijk duidelijke maar wellicht iets te magere 6-11 zege leverden in ieder geval wel de eerste 3 punten op.
A.s. zaterdag ontvangen de dames het team van ZV Haerlem, een ploeg van een heel ander kaliber maar ook die wedstrijd begint gewoon weer op 0-0. Publiek is van harte welkom bij deze wedstrijd die om 19.30u begint.

Heren 1 slaagde er op bezoek bij Hellas-Glana in Sittard helaas net niet in om zichzelf te belonen voor enkele minuten bijzonder sterk spel eind 3e/ begin 4e periode. Via de tussenstanden 2-1 (Remco Jonkers) en 4-3 (Tom Wolf en Koen Haast) kwam met nog 1,5 minuut te spelen in de derde periode een 7-5 stand op het bord (Mark Haast en Remco Jonkers). Op dat moment hadden de heren van De Vennen echter al wel 5 van de 6 overtalsituaties onbenut gelaten en 1 strafworp gemist. In de laatste 1,5 minuut van de derde periode vielen de puzzelstukjes opeens wel op hun plek en door treffers van Remco Jonkers en Geert Huijben (2x) kwam De Vennen in het slotsignaal van de periode op 7-8 voor het eerst op voorsprong. Doelpunten van Remco Jonkers (zijn 4e) en Mark Haast leken De Vennen op rozen te zetten maar halverwege de slotperiode kwam de thuisploeg toch weer terug in de wedstrijd (9-10). Met nog 2 minuten te gaan verprutsten de heren nog maar een keer een overtalsituatie en dat kwam ze duur te staan. Hellas-Glana wist een minuut voor tijd wel te scoren uit overtal (10-10) en in de slotminuut slaagde De Vennen er door te gehaast en slordig aanvalsspel niet meer in nog 2 extra punten uit de strijd te slepen.

Zaterdag mogen de heren het om 20.45u opnemen tegen De Treffers uit Rosmalen, een ploeg die met een 20-11 zege afgelopen zaterdag zijn naam eer aandeed.