Dames 1 Dongens sportploeg van het jaar 2016

Afgelopen vrijdag, 23 september, stond in sporthal De Salamander het drukbezochte Sportgala voor een groot deel in het teken van de verkiezingen van de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar 2016 in de categorie junioren en senioren.

Het jaar 2016 was voor meerdere Dongense sportploegen bijzonder succesvol. Zo werden de eerste teams van VV Dongen en VV Olympia’60 kampioen, promoveerden die teams en ook het eerste team van de derde Dongense voetbalclu

b DVVC naar een klasse hoger. Vooral de prestatie van VV Dongen kreeg volop aandacht omdat het om het kampioenschap in de hoofdklasse ging, met promotie naar de 3e divisie als terechte beloning. Net als de dames van De Vennen promoveerden de badmintonners van BC Shot naar de een-na-hoogste klasse in hun sport. Uit deze en wellicht nog meer teams had een breed samengestelde jury een voorselectie gemaakt en samen met BC Shot en VV Dongen behoorden de dames van De Vennen tot de genomineerden voor de titel Sportploeg 2016.

Tijdens een programma waarin o.a. Kelly van Zon gehuldigd werd vanwege haar geprolongeerde Paralympische tafeltennistitel werd de spanning voor de voltallig aanwezige damesploeg (uiteraard met Arie en Erna) flink opgevoerd, de verkiezing van de sportploeg stond pas als laatste op het programma.

14445200_1113739832048702_5716951811723332410_o-bw
Toen de sportploegen naar voren werden geroepen werden de dames begeleid door 2 enthousiaste jeugdleden die een groot spandoek met de tekst “De Vennen We rule the Pool” voor de dames ophielden. Tijdens het bekend makend praatje werden er al enkele elementen genoemd waarop een aantal dames al (plezierige) ‘nattigheid’ voelden en toen de naam “De Vennen” werd bekend gemaakt barstte het team en een deel van het publiek in gejuich los. Sportploeg van het jaar 2016 !!


Daarmee nu dus ook bredere erkenning en waardering voor de prestaties van Arie Schouten en ‘zijn’ dames van de afgelopen seizoenen waarin na de stap van de 1e klasse district (regio Zuid) naar de 2e klasse bond direct de vervolgstap naar de 1e klasse bond gezet werd. Een ongekend resultaat in de geschiedenis van de vereniging en een niveau dat voor slechts weinig verenigingen in het zuiden is weggelegd.

De verkiezing werd luid bejubeld en met de teamyell begroet, maar al snel daarna wachtte weer de 3e watertraining van deze week welke gewoontegetrouw weer volledig bezocht werd. En zoals we inmiddels weten met resultaat, want zaterdag werden de eerste 3 punten van het seizoen binnengehaald bij ENC in Arnhem. De dames zullen het ongetwijfeld nog heel lastig gaan krijgen in enkele wedstrijden maar zullen het in andere wedstrijden hun tegenstanders ongetwijfeld net zo lastig gaan maken.