Nipte nederlaag Dames 1

Ook na de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kregen de dames van De Vennen complimenten/ aardige woorden over hun speelwijze maar helaas gingen de drie punten ook voor de tweede keer mee met de bezoekende ploeg, afgelopen zaterdag ZV Haerlem (7-9). Heren 1 slaagde er evenmin in de punten thuis te houden, De Treffers uit Rosmalen bleek met 9-19 veel te sterk.
dsc_0014
Dames 1 liet zich eigenlijk alleen in de eerste periode echt verrassen door het spel van de bezoeksters uit Haarlem die in hun acties net iets gewiekster waren dan de thuisploeg. Met als gevolg dat de dames van De Vennen vaak ‘de tweede overtreding’ begingen welke vervolgens door de scheidsrechters met een uitsluiting werd bestraft. Dit gebeurde ze in de eerste periode liefst 5 maal, waar de bezoeksters 4 keer doeltreffend van profiteerden. De gasten, met enkele speelsters met Jong Oranje en eredivisie-ervaring in de gelederen, zwommen in de tweede periode nog wel verder weg naar 0-5 maar het spelbeeld was al veel meer gelijk opgaand. De Vennen wist door het nodige zwemwerk nu ook uitsluitingen aan Haarlemse kant te bewerkstelligen en door treffers van Judith van Heteren en Judy Goossens bleef het verschil van 4 (2-6) in stand. dsc_0022

In de derde periode kwam Haerlem al snel op 2-7 maar daarna golfde het spel opnieuw op en neer. De keepsters bleken aan beide zijden echter sterker dan de aanvalsters. In de laatste periode leek De Vennen eindelijk het antwoord gevonden te hebben op het fysiek harde maar niet onsportieve spel van de bezoeksters. Er werd nu ook zelf fysieker wat meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de scheidsrechters boden en met aantrekkelijk aanvalsspel werd het verschil op het scorebord nog teruggebracht tot 2 treffers bij het eindsignaal (7-9). Merel van den Heijkant, Demi Waijers, Rachel de Vet en Judy Goossens waren in deze met 5-2 gewonnen slotperiode nog doeltreffend voor De Vennen.
De dames gaan a.s. zaterdag in IJmuiden op bezoek bij V.Z.V.dsc_0007

De heren troffen in De Treffers een bijzonder makkelijk scorende tegenstander. Twee periodes lang kon De Vennen de bezoekers aardig bijhouden, waarbij vooral de tweede periode waarin beide teams liefst 6 keer scoorden voor het publiek aantrekkelijk was. De 8-10 stand halverwege werd door De Treffers in de derde periode uitgebreid naar 8-13 en daarmee was het verzet van De Vennen echt gebroken. In de slotperiode wisten de gasten nog 6 keer doeltreffend het net te vinden en De Vennen kon daar nog maar één doelpunt tegenover stellen. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruime 9-19 nederlaag met Geert Huijben met 4 treffers als topscorer namens De Vennen.
De heren mogen zaterdag in Veldhoven tegen Njord proberen hun eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.