Tweede zege in uitduel dames 1

Waar de twee tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden kleine nederlagen opleverden slaagde dames 1 er afgelopen zaterdag op bezoek bij VZV in IJmuiden in om ook het tweede uitduel in een overwinning om te zetten. Voor heren 1 blijft het nog even wachten op het zoet van een overwinning.

vennen1010-715x408

Net als in enkele voorgaande wedstrijden moesten de dames van De Vennen in de beginfase van de wedstrijd het antwoord schuldig blijven op een wel scorende tegenstander. De thuisploeg kwam o.a. via een boogbal en een benutte strafworp in de eerste periode op een 3-0 voorsprong en De Vennen toonde aanvallend te weinig variatie om de Velsense verdedigsters in grote problemen te brengen. Die variatie en meer zorgvuldigheid kwamen er na enkele wissels wel in de tweede periode en nadat VZV nog op 4-0 was gekomen zette De Vennen aanvallend een tandje bij en werd verdedigend een andere speelwijze gehanteerd. Na een bekeken pass van Fleur Wolf kwam Judy Goossens vrij voor doel en nadat zij alleen met een overtreding gestopt kon worden benutte Ilse Mulder de toegekende strafworp, 4-1.

img_0406
Onreglementaire pogingen het beweeglijker spel van de Dongense dames te stoppen leverden meer uitsluitingen op en daarvan profiteerden Rachel de Vet en Judith van Heteren door De Vennen halverwege de wedstrijd bijna langszij te schieten, 4-3. De opmars zette zich in de derde periode voort en nadat Ilse Mulder, opnieuw uit een overtalsituatie, De Vennen op gelijke hoogte had gebracht was het Judy Goossens die na krachtig doorzetten de treffers 5 en 6 op het scoreformulier wist te brengen. Vlak voor het einde van de periode moest de sterk optredende keepster Sacha Kimenai uit een ondertalsituatie echter toch nog een tegentreffer toestaan (5-6) en toen VZV in de slotperiode opnieuw een overtalsituatie benutte lag de wedstrijd weer geheel open. Met nog een kleine 2 minuten te spelen scoorde Judy Goossens haar derde treffer van de avond en deze 6-7 voorsprong kon in een spannende slotfase, waarin beide teams nog mogelijkheden hadden, wel over de eindstreep gebracht worden.

img_0408Na 4 wedstrijden bezetten de dames nu een keurige vierde plaats, met alleen de ploegen waarvan eerder werd verloren met ongeslagen status op de plaatsen 1 en 2 en de eerstvolgende tegenstander, WZC uit Zoetermeer, voor zich. De thuiswedstrijd tegen die ploeg staat pas 29 oktober a.s. op het programma. Voor die tijd hebben de dames op 23 oktober een uitduel in de tweede ronde van de bekercompetitie tegoed, ze spelen dan in Dordrecht tegen de dames van de plaatselijke MNC.

Heren 1 speelde op bezoek bij Njord in Veldhoven een dramatische eerste periode waarin niet duidelijk werd welke afspraken vooraf werden gemaakt. Wederom gehandicapt door een tweetal afwezigen moest men toezien hoe Njord uitliep naar 5-0 en in de tweede periode ook nog tot 7-0 alvorens Geert Huijben De Vennen op het scorebord kon brengen. Nadat Koen Haast tussendoor voor de 8-2 had gezorgd was het opnieuw Geert die de stand halverwege deze wedstrijd op 9-3 bracht. Waar de coach van de thuisploeg zijn team de opdracht meegaf De Vennen ‘te slachten’ waren de volgende anderhalve periode echter juist in het voordeel van De Vennen. Tom Wolf (9-4), Geert Huijben (11-5), Remco Jonkers (12-6) en Mart Graauwmans (12-7) zorgden voor wat vreugde aan Vennen-zijde en irritatie bij de thuiscoach. ‘Zijn’ mannen wisten een ontploffende coach te voorkomen door in de slotminuten alsnog weer verder weg te zwemmen, uiteindelijk naar een 16-7 eindstand. De Vennen blijft met 1 punt uit 4 wedstrijden in de onderste regionen, de komende wedstrijden zullen er toch eens punten gehaald moeten gaan worden om zicht op de middenmoot te kunnen houden.