Heren 1 onderuit tegen Arethusa

Heren 1 van De Vennen kwam afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen het Osse Arethusa de in de eerste periode opgelopen achterstand (4-6) niet meer te boven. Door de 9-11 nederlaag schuift de top van het klassement in elkaar.

Vóór de topper van de heren ging dames 1 het water in tegen Waterpolo Den Haag. Het werd een gelijkopgaand duel waarin dames 1 zeker haar kansen had maar zoals vaker dit seizoen de tegenstander net iets makkelijker zag scoren. Nadat Rachel dames 1 op een 1-0 voorsprong had gezet wisten de dames in de eerste periode het net niet meer te vinden terwijl WP Den Haag wel drie keer toesloeg. In de tweede periode naderde dames 1 op 2-3 (Rachel) en 3-4 (Ilse) twee keer tot één treffer maar de bezoeksters wisten die voorsprong weer uit te bouwen naar een 3-7 stand na 3 periodes. Het pleit voor dames 1 dat ze er ook in de slotperiode vol voor bleven gaan al leverden de treffers van Fleur en Demi  geen beter resultaat dan een 5-9 nederlaag meer op. Komende zaterdag gaan de dames op pad naar Zoetermeer om daar de strijd aan te gaan met WZC.

Heren 1 nam tegen Arethusa nog wel een snelle voorsprong maar moest in het vervolg van de eerste periode toezien hoe de bezoekers uit Oss langzaam wegzwommen naar een 4-6 voorsprong. Niet zozeer omdat die ploeg nu zoveel beter speelde maar zeker ook doordat heren 1  verzuimde grote kansen af te maken, waarbij ook een sterk optredende Osse keeper zeker een rol speelde. Een rol die hij de gehele wedstrijd bleef vervullen, tot frustratie aan Vennen-zijde met als resultaat dat aanvallen steeds onzorgvuldiger werden opgezet en gehaaster werden afgerond. Keer op keer wist heren 1 met een man-meer uit te breken maar de voorsprong bleef via 5-9 (halverwege de wedstrijd) en 6-9 aan Osse zijde. In de slotperiode wist heren 1 alsnog dichterbij te komen en leek er bij een 8-9 stand alsnog een ommekeer in te zitten. Juist op dat moment was de verdediging twee keer achter elkaar niet attent bij een vooraf doorgesproken aanvalsvariant van Arethusa en in plaats van 9-9 stond het binnen een minuut na de 8-9 alweer 8-11. Verder dan 9-11 wist heren 1 vervolgens niet meer te komen. Door deze nederlaag koestert heren 1 nog een marge van 1 verliespunt op De Treffers en 2 verliespunten op Arethusa. Op zaterdag 17 maart a.s. ontvangt heren 1 het team van De Treffers, opnieuw een echte topper dus.