Heren 1 ontsnapt aan puntverlies

Heren 1 van De Vennen was nog altijd zonder puntverlies en enkel het feit dat tot nu toe een wedstrijd minder werd gespeeld dan de directe concurrenten houdt de heren nog van de eerste plaats af. De tegenstander van afgelopen zaterdag, Zeester/Meerval uit Uden bevond zich aan de onderkant van de middenmoot en zou dus niet al te veel problemen hoeven te veroorzaken maar dat gegeven leidde wellicht tot wat gemakzucht. Net als een week eerder op bezoek bij AquAmigos liet De Vennen de tegenstander in de aanvangfase een ruime voorsprong (1-4) nemen, een marge die in het verloop van de wedstrijd maar moeizaam goed gemaakt werd. Ook in deze wedstrijd hielden de scheidsrechters van ruimte in het bad want hoewel het geenszins een harde of onvriendelijke partij was moest de jurytafel liefst 29 uitsluitingen en andere bestraffingen noteren.
Aan het slot van de eerste periode zorgde Geert Huijben met zijn 2e treffer voor een 2-4 stand, een stand die door heren 1 in de tweede periode geheel gelijk getrokken werd. Remco Jonkers, uit een manmeer en een strafworp, zorgde voor de 3-4 en de 4-5 waarna Tom Wolf met twee rake schoten tijdens een manmeersituatie voor de definitieve aansluiting, 5-6 en 6-6, zorgde.

In de derde periode stopte Bart Poelmans, die halverwege de wedstrijd Rob Haast onder de lat afloste, een strafworp waarna De Vennen via Mark Haast voor het eerst op voorsprong kwam. De gasten gaven zich echter nog niet gewonnen en zorgden weer voor een nieuwe Dongense achterstand voordat opnieuw Mark Haast, Raoul van Ginneken en Remco Jonkers De Vennen een beslissende 10-8 voorsprong bezorgden. In de slotperiode scoorden beide ploegen nog één keer, Raoul van Ginneken voor De Vennen zodat aan het einde een benauwde 11-9 op het bord stond.

De heren blijven hierdoor zonder puntverlies maar zullen a.s. zaterdag op bezoek bij Hellas/Glana in Sittard toch van begin af aan attenter moeten zijn.