Knappe overwinning dames 1

Afgelopen zaterdag stond met name voor dames 1  een belangrijke pot op het programma. Als nummer 3 van de ranglijst, met één nederlaag tot nu toe, nam het team het op tegen het nog zonder puntverlies spelende reserveteam van het Eindhovense PSV. In beide kampen was met spanning naar deze ontmoeting uitgekeken en de teams maakten er een leuke wedstrijd van.
Nadat Rachel de Vet al na 20 seconden De Vennen op voorsprong had gezet kreeg de Dongense verdediging een kleine 3 minuten amper vat op de Eindhovense midvoor hetgeen resulteerde in een drietal tegentreffers. Vervolgens rondde Renee Nieuwenhuizen op aangeven van Fleur Wolf een overtalsituatie af en wist Rachel de Vet ook een volgende vrouwmeer te benutten zodat de teams met een 3-3 stand aan de eerste minuut pauze begonnen. In de tweede periode was het wederom De Vennen dat als eerste scoorde, Judith van Heteren zorgde voor de 4-3 die echter al snel weer gevolgd werd door de Eindhovense gelijkmaker. Ook na de 5-4 van Minet Peeters, PA115605
die een mooie aanvalsopzet van Ilse Mulder bekroonde, volgde een gelijkmaker maar een tweede afgeronde overtalsituatie door Judith van Heteren betekende dat De Vennen halverwege de wedstrijd een 6-5 voorsprong mocht koesteren.
De derde periode gaf aan beide zijden veel zwemwerk te zien maar dat leidde tot geen enkele treffer zodat 6-5 ook de stand was waarmee aan de 4e en laatste periode werd begonnen. De Vennen deed dat wel met een (bestrafte) speelster minder maar keepster Naomi van Bragt wist PSV met een fraaie save van de gelijkmaker af te houden. Na een paar overtalsituaties over en weer was het halverwege de periode toch PSV dat als eerste wist te scoren: het aanvallen van Naomi werd niet bestraft en betekende 6-6 en een badverwijzing voor coach Arie Schouten die iets te luidruchtig protesteerde volgens de niet bepaald door duidelijkheid uitblinkende scheidsrechters. Met nog anderhalve minuut te gaan brak Ilse Mulder zwemmend door en haar pass stelde Judith van Heteren in staat de 7-6 binnen te knallen. In de hectische slotfase bleef die stand op het bord hetgeen betekent dat dames 1 nu samen met De Treffers en Argo de ranglijst met 15 uit 6 aanvoert, gevolgd door PSV2 met 12 uit 5.