Wedstrijdverslagen jeugd 1 november

Zaterdag 1 november werden onze meisjes van De Vennen verwacht bij Njord voor een leuke pot waterpolo in Veldhoven.

In ons team ontbraken Ilse en Anouk, en maakten Merel en Nicky hun rentree na blessures. Een team met twee wissels tegen het team van Njord, in de ranking twee plaatsen boven ons. Een uitdaging. Afgesproken werd pressing half veld en iedereen kreeg een taak in de wedstrijd.

Het eerste partje begon gelijkwaardig met een openingstreffer van Njord en een mooi doelpunt van Dymfie in de goed uitgespeelde man meer situatie die vrij snel daarna ontstond. Door te gretig de aanval in te gaan ontstonden er gaten in onze verdediging waar Njord gebruik van kon maken. Met 5-1 gingen we het tweede partje in en begonnen we zorgvuldiger over te spelen. Daarmee kwam langzaam het geloof in eigen kunnen meer terug. Njord kon door meer snelheid doorgroeien naar een groter doelsaldo, maar met het eindschot van Tessa kamen we op een tussen stand van 9-2. Tijdens de peptalk in de wissel kwam de vechtlust van de meiden terug en in het derde partje kwam Njord niet meer om de sterk pressende meiden heen. Jammer dat dan juist het doel na het volgens het boekje opbouwen van de aanval net gemist wordt. Onzekerheid of gewoon pech. Het spel werd bepaald door De Vennen en zonder doelpunten van beide zijden sloot het derde partje. Het vierde partje startte met balbezit en een mooie aanval werd direct beloond met een punt door Dymfie. Daarna werd het net weer gesloten rond Njord. Helaas geen punten meer ondanks mogelijkheden. In de laatste fase wist Njord in een manminder van onze kant het laatste punt te scoren, en met een 10-3 werd de wedstrijd afgefloten.

De meiden hebben laten zien dat ze zich kunnen herpakken na een aanvankelijk moeizame start en hebben met name in de laatste twee partjes laten zien een groei door te hebben gemaakt als team. Door goed overspelen, overnemen en pressen hebben ze laten zien tactisch meer in hun mars te hebben. De taken zijn goed uitgevoerd en het was een goede oefening voor de volgende wedstrijd. Goed gedaan meiden!

We moeten wachten tot 22 november voor de volgende wedstrijd in de Vennen, tegenstander De Dockelaers. Maar ook volgende week is een weer een middagje De Vennen met wedstrijden van de jeugd in het eigen bad. Dan zien we jullie toch ook?

Potje waterpolo voor de jongens van De Vennen tegen Zuidwesthoek in Hoogerheide.

Zaterdag 1 november zijn de jongens naar de verste hoek van West-Brabant gereden voor de eerste wedstrijd tegen de jongens van Zuidwesthoek. Rick in’t Groen en Pieter ontbraken in het team, waardoor er gespeeld werd met 3 wissels. De jongens kregen vooraf tijdens de tactiekbespreking hun taken toebedeeld door de coaches. Motto Pressing half veld en aanvallen via de flanken.

Het potje opende met balbezit en een verrassende treffer van Steyn in de 13e seconde. Het spel werd daarna opengetrokken. Treffers van Rick, Mikey en Mart zorgden voor een 2-4 eindstand. Het tweede partje ging het bijna gelijk op maar kon de Zuidwesthoek toch wat verder terug komen. Een schot van Mart voorkwam een gelijkspel. Met 4-5 op naar het derde partje waarin prima verdedigd werd door Victor, Job en Jordy, en door punten van Matthijs (2), Mikey en Lars kwam de stand weer een beetje in balans. Het vierde partje startte met een mooi schot van Matthijs maar kon de tegenstander toch nog twee maal langs Bart komen met een hard schot van afstand. Het laatste doelpunt van Lars gaf de uiteindelijke stand van 9-11 voor onze jongens.

Lekker door blijven groeien, de balans komt meer in het team. Volgende week een leuke pot tegen Arethusa. We zien jullie allemaal graag 8 november om 16:45 in ons thuisbad voor een middagje De Vennen!