Heren 1 slaat pas laat beslissend gat

Beide eerste teams van ZV De Vennen speelden zaterdag een uitwedstrijd: de dames gingen in Den Haag op bezoek bij de gelijknamige waterpolovereniging terwijl de heren het in Culemborg opnamen tegen De Meer. Beide wedstrijden werden pas in de laatste periode beslist, de dames bleven helaas puntloos terwijl de heren ongeslagen bleven.

Nadat een later vertrokken supporter een aantal met autopech gestrande spelers nog ruim op tijd had afgeleverd in Culemborg konden de heren bijna compleet aan het lastige duel bij De Meer beginnen. De Meer vertoeft in de middenmoot maar maakte het al de nodige ploegen moeilijk en dat gebeurde ook zaterdag. De heren namen een snelle 0-3 voorsprong maar zagen de thuisploeg bijna net zo snel weer langszij komen. Een beeld dat vaker te zien was, De Vennen nam steeds de leiding maar moest toestaan dat De Meer, enigszins geholpen door niet al te gelukkig fluitende arbiters, telkens weer op gelijke hoogte kwam. Daar kwam pas halverwege de derde periode wijziging in, heren 1 zwom van 8-8 weg naar 8-11 en dat gaatje kreeg De Meer niet meer gedicht. In de met 9-11 begonnen slotperiode verruimden de heren de voorsprong zelfs om op 11-15 te eindigen.                                                                                                                                 In Mart Graauwmans en Bas ten Bulte (beiden 4x) hadden de heren dit keer hun topscorers terwijl ook Geert Huijben, Remco Jonkers, Tom Wolf (allen 2x) en Dirk Luijten een scorend steentje bijdroegen.  De heren sluiten a.s. zaterdag om 16.30u met een thuisduel tegen het Bredase SBC2000 het polojaar 2017 af.

Dames 1 kon ietwat onverwacht 3 periodes lang gelijke tred houden met het team van Waterpolo Den Haag. In de doelpuntrijke (5-5) eerste periode werd zelfs een 3-5 voorsprong genomen en na de rustiger tweede periode (afgesloten op 7-6) kwam De Vennen in de derde periode op 8-8 weer naast de thuisploeg. Deze nam daarna wel weer een voorsprong maar de 12-9 stand aan het slot van de periode was geen juiste afspiegeling van de kansenverhouding. Ook in de slotperiode bleef dames 1 kansen creëren maar helaas ook missen terwijl de Haagse vrouwen nog wel enkele treffers lieten aantekenen. Uiteindelijk lijkt het verschil met een 15-9 eindstand dan toch groot geweest te zijn maar dat gevoel had de ploeg er zelf in ieder geval geheel niet bij. Rachel de Vet benutte twee strafworpen en kwam tot vier treffers, Judy Goossens, Merel van den Heijkant (beiden 2) en Demi Waijers volgden haar voorbeeld. De dames ontvangen zaterdag voor het laatste duel van 2017 de  Zoetermeerse startgemeenschap WZC.