Heren1 boekt -bijzonder moeizaam- vierde overwinning op rij

Na een ‘herfststop’ van 3 weken hervatten de meeste teams van De Vennen zaterdag weer de waterpolocompetitie. Ze deden dat met wisselend succes: terwijl dames 1 nog wacht op het eerste competitiepunt behaalde dames 2 dat al wel terwijl heren 1 en de jeugd onder 15 ongeslagen bleven.

Heren 1 ging als gedeeld koploper het uitduel aan bij rode lantaarndrager ZPC De Hof in het verre Markelo. De heren misten in Geert en Lars 2 belangrijke pionnen maar de overgebleven spelers zouden het klusje toch moeten kunnen klaren. De thuisclub gaf zich echter niet zomaar gewonnen en werd in dat streven geholpen door bij vlagen slordig spel aan Vennenzijde en ‘vage’ beslissingen van de fluitisten van dienst. Onze heren namen vanaf 2-3 wel constant de leiding in de wedstrijd maar het verschil werd nooit groter dan 2 treffers waarbij de gastheren telkens weer terug kwamen naar 1 doelpunt verschil. Via 2-3 en 3-5 werd met een 5-6 voorsprong aan de slotperiode begonnen waarin De Hof één van de twee toegekende strafworpen miste en pas op 31 seconden voor tijd op 7-8 weer wist aan te sluiten. In die laatste halve minuut verspeelde De Vennen de bal nog een keer slordig maar de thuisploeg wist daarvan niet te profiteren zodat met 7-8 de volle 3 punten mee naar Dongen gingen. Koen Haast kroonde zich met 3 treffers tot topscorer, Mart Graauwmans (2x), Mark Haast, Bas ten Bulte en Bas Verhagen volgden zijn voorbeeld ten dele.

Dames 1 moest als puntloze nummer 8 op bezoek bij de nog zonder puntverlies zijnde koploper, PSV in Eindhoven. Die ploeg beschikt over een gevaarlijke midvoor welke in de eerste periode echter behoorlijk werd uitgedekt. Na de 0-1 door Judy Goossens volgde de thuisclub met 3 treffers maar Naomi van Bragt wist door goed doorzetten de 3-2 in het doel te werken. In de met een 4-2 stand begonnen 2e periode werd één van de Vennen-speelsters ten onrechte bestraft met een uitsluiting voor 20 seconden maar toen ze daar iets van zei kon ze meteen voor de rest van de wedstrijd het veld en bad verlaten. De Vennen kwam er deze periode aanvallend niet aan te pas en zag het verschil oplopen tot 7-2. In de derde periode weer een beetje het gelijke beeld als de beginperiode, PSV wel iets sterker maar onze dames wisten er met enkele uitbraken toch goed uit te komen. Naomi met haar 2e treffer, Rachel de Vet met 2 rake strafworpen, Minet Peeters als eindstation van een vlotte aanval en Carina Spronk met enkele geslaagde reddingen in het doel zorgden er mede voor dat het verschil na 3 periodes nog binnen de perken bleef (12-6). In de slotperiode was De Vennen ‘het’ echter helemaal kwijt, onnodige schoten, frustraties over scheidsrechterlijke beslissingen en bij een aantal dames krachten sparen voor een nog te spelen duel met dames 2 zorgden ervoor dat PSV vrij baan kreeg en de wedstrijd verdiend, maar onnodig ruim, met een 19-6 zege wist af te sluiten.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd gemaakt door Laura Mulder

Zowel de heren als dames hebben komend weekend opnieuw vrijaf en vervolgen volgende week met duels tegen DWK Barneveld (heren thuis) en ZV Haerlem (dames uit).

De gemengde jeugd onder de 15 nam het in Roosendaal op tegen de leeftijdsgenoten van Hieronymus. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Bram Michels De Vennen op voorsprong bracht maar waarin de thuisploeg de stand in de tweede periode omboog naar 2-1. In de derde periode bracht Bo van Tilburg de stand weer in evenwicht maar het was wederom Hieronymus dat de leiding nam en met een 3-2 voorsprong de slotperiode in ging. In die periode kwam De Vennen alsnog op volle stoom en door achtereenvolgende treffers van Daniel Hinz, Teun van Dongen (2x), Stijn van Hest en Lotte Michels stond er bij het eindsignaal een fraaie 3-7 in het voordeel van De Vennen op het bord. De jeugd mag wel zaterdag weer het water in, in Oss gaan ze op bezoek bij Arethusa.