Jeugdteams verrassen, degradatiezorgen heren 1 nemen toe (verslag 07-03-2020)

Een ‘zespuntenduel’ voor heren 1 afgelopen zaterdag, helaas met een voor onze heren negatief resultaat (12-7 verlies bij d’ELFT). De nederlaag van dames 1 tegen de ongeslagen koploper ZPC Amersfoort was ingecalculeerd (6-13). Positieve verrassingen waren er voor de jeugdteams, waarbij de DG het eerste competitiepunt binnen wist te slepen !!

De D-jeugd ging in Oss op bezoek bij Arethusa, een ploeg waarvan eerder met 4-20 en 13-6 verloren werd. Die laatste nederlaag was nog maar een maand geleden maar in die maand bleek er veel veranderd. De Dongense jongens en meiden knokten een wedstrijd lang en deden niets onder voor de thuisploeg, wat wel blijkt uit periodestanden 1-1, 1-1 en 4-4. Een sensatie leek in de chloorlucht te hangen toen onze D in de slotperiode een 4-6 voorsprong nam maar Arethusa draaide de stand toch nog om en kwam met een halve minuut te spelen op 7-6. Maar zie daar, in de laatste aanval wist Semin met nog 1 seconde op de klok de 7-7 binnen te schieten. Het eerste competitiepunt is binnen !!

De C-jeugd trof dichter bij huis De Warande in Oosterhout. Ook deze ploegen troffen elkaar een maand geleden en toen trok De Warande met 12-5 duidelijk aan het langste eind, net als eerder deze competitie toen het in Dongen 16-21 werd. Nu was het echter ons C-team dat de 2-1 achterstand na periode 1 in de 2e periode omzette in een 4-6 voorspring en die voorsprong kwam eigenlijk niet meer in gevaar door goed verdedigend werk en af en toe nog een eigen geslaagde doelpoging. De 7-10 eindstand leverde 3 dik verdiende punten op.

Dames 1 trof in eigen bad de ongeslagen koploper, ZPC Schoonderbeek Amersfoort dat bij winst de titel eigenlijk niet meer kon ontgaan. Die winst kwam er uiteindelijk ook want na een nog redelijk afgesloten 1e periode (3-5, met treffers van Maud en 2x Rachel) bleek het klasseverschil duidelijk in de 2e (3-7) en 3e periode (3-11). Onze dames waren daarin te slordig in hun passing en niet attent bij tegenstoten. In de slotperiode lieten de bezoeksters de teugels wat vieren en konden Judy, Demi en Rachel namens De Vennen nog treffers aantekenen waardoor de eindstand op 6-13 kwam. Vooruitlopend op de titel was er alvast een felicitatiefles voor de bezoeksters.

Alvast een kampioensdrankje voor Amersfoort

Voor heren 1 was het in het treffen met mede-rode-lantaarn-drager d’ELFT erop of eronder en door een opnieuw dramatisch slechte derde periode werd het uiteindelijk eronder. De heren hadden duidelijk moeite met de breedte, of eerder het gebrek daaraan, van het Delftse bad. De thuisploeg was daar uiteraard beter op voorbereid en wist daar de verdedigingswijze goed op aan te passen. De ruimtes werden klein gehouden en onze heren speelden daar onvoldoende op in. Typerend was dat als er wel actief bewogen werd de ruimte er wel kwam en er dus toch gescoord kon worden (Remco 3x) of er een strafworp uitgesleept werd (3x benut door Lars en 1x door Tim). Het was mede aan Aisso te danken dat de score halfweg nog in evenwicht was (5-5), in de derde periode was er ook voor hem geen houden meer aan en zwom d’ELFT weg naar 10-5. Daarmee was de strijd gespeeld, in de vierde periode bleef het verschil in stand (12-7).

Verdedigend in de problemen