Jogens o15 op stoom tegen Argo

De Vennen SBC2000 onder 15 op stoom tegen Argo in derde treffen

Zaterdag 22 maart was alweer het derde treffen tussen Argo en onze jongens, deze keer weer een ontmoeting in ons thuisbad. Na de eerdere wedstrijden met 11-3 en 17-1 te hebben gewonnen is dit een potje waar lekker geoefend kan worden op tactiek. De tegenpartij, bekend om het verdedigend spelen op eigen helft en het spelen op de counter, zou uit de tent gelokt moeten worden met pressing heel veld en veel bewegen. Daarnaast zoals altijd spelen over de zijkanten en de man meer goed uitspelen.

Rick Ladesteyn was afwezig en werd vervangen door naamgenoot Rik van SBC2000, de broer van onze tweede keeper. Vincent begon dit partje in het doel. Na het eerste balcontact werd al vlot doorgezwommen voor de openingstreffer door Mart. Daarna werd de tegenpartij wakker en werd de weg naar hun doel vastgelegd. Dit leverde door het felle verdedigen een tweetal uitsluitingen op voor Rick in’t Groen en Steyn. Het laatste schot op doel viel precies in het fluitsignaal, het bleef dan ook bij 1-0.  De ploeg werd even bij elkaar getrokken door de coach voor een tactische bespreking. Dit had gevolg voor het aanvallend spelen en al snel had Mart de 2-0 en Mikey de 3-0 te pakken. Matthijs schoot nummer 4 in de hoek. Argo kwam via een counter op hun eerste punt en verdedigde daarna zo fel terug dat hun keeper er uit moest met een U20. De man meer werd benut door lekker overspelen via Jarno en Lars en ging met een mooi balletje van Steyn naar Mart voor de 5-1. Steyn zelf nam de 6-1 voor zijn rekening. In de aanval van Argo liep Steyn een uitsluiting op en scoorde men de tweede tegentreffer. Bart sloot het partje af met een mooie 8-2.

Het derde partje weer een klassiek punt na het opzwemmen van Matthijs, door Mart geplaatst. De tegenpartij hield twee man achter bij de eigen twee meter waardoor het spel erg statisch werd. Na een mooie redding van Rik wist Mart met een sprong halve draai de bal te veroveren en schoot nummer 9 in. Ook nummer 10 viel in dit partje na prima pass op Steyn. In het vierde partje werd door ons team volop gezwommen waardoor er meer kansen werden gecreëerd. Matthijs trof twee maal doel en na een mooi pass op Mart liep de stand uit naar 13. Na een prima redding door Bart kwam de bal bij Mikey voor de laatste treffer. De stand na het fluitsignaal 14-2.

Nog drie wedstrijden te gaan komende weken. Volgende week komt DBD, de nummer drie, naar Dongen en hopen we weer iedereen te zien in De Vennen om 17:30. Tot dan!