Korte winterstop poloteams ZV De Vennen

Even een paar weekjes iets minder intensief trainen maar vanaf begin januari gaan de poloteams van ZV De Vennen weer voluit aan de bak om de tweede competitiehelft hun posities te behouden of waar nodig te verbeteren. Op 14 januari a.s. wordt de competitie hervat maar daaraan voorafgaand wacht dames 1 op vrijdagavond 6 januari a.s. nog de kwartfinale in het landelijk bekertoernooi. Voor een plek in de halve finale mogen ze het dan opnemen tegen het hoofdstedelijke team van Het Y, helaas opnieuw in een uitwedstrijd.

Vanaf het weekend van 14 januari heeft dames 1 dan nog 3 wedstrijden te gaan voordat het eerste competitiedeel wordt afgesloten en de bovenste 4 teams met de bovenste 4 uit de andere 1e klasse verder strijden om promotie. De onderste 4 uit beide poules moeten gaan strijden om weg te blijven van de 3 degradatieplaatsen. Dames 1 staat momenteel, in het debuutjaar op dit niveau, op een tweede plaats maar het verschil met de nummer 5 is slechts 4 punten. De Vennen lijkt nog minimaal 4 punten nodig te hebben om bij de top 4 te eindigen.

Bovenin meestrijden doet dit seizoen ook dames 2 dat nog zonder puntverlies en met 5 verliespunten minder dan nummer 2 De Warande da2 de koppositie inneemt. Wanneer ze die plek tot het einde van het seizoen vasthouden wordt het niveauverschil tussen dames 1 en 2 teruggebracht tot 3 klassen. Dames 3 komt in dezelfde klasse uit als dames 2 en heeft het daarin moeilijk, hoewel het met de wedstrijd beter lijkt te gaan.

Moeilijk is ook de benaming voor het seizoen van heren 1. Zonder vaste trainer/coach en, in vergelijking tot vorig seizoen, een drietal waardevolle krachten is het dit seizoen net iets te vaak “net niet”. Drie periodes bijblijven is te weinig voor wedstrijden die 4 periodes duren. In de tweede competitiehelft zal er dus een ‘list’ verzonnen moeten worden om weg te komen uit de degradatiezone.

Heren 2 en 3 vinden zich allebei terug op een middenmootplek en heren 2 lijkt nog een paar zeges nodig te hebben om vroegtijdig klassebehoud zeker te stellen. Heren 3 speelt lekker mee, pakt op tijd de puntjes en hoeft zich geen ‘zorgen’ te maken om promotie of degradatie.

Het gemengd C-jeugdteam tenslotte speelt in een leuke poule waarin één ploeg veruit het sterkst is maar waarin De Vennen spannende wedstrijden speelt om de plekken 2 t/m 5 en nu een 3e positie inneemt.