Nationale beker voor Sacha

Afgelopen zondag waren de nationale bekerfinales in het Hofbad in Den Haag. Met Corné, Dorinda, Fleur, Anne-Marie en Franz waren er 5 liefhebbers vanuit het Dongense aanwezig, natuurlijk om Sacha extra aan te moedigen naast de ondersteuning die ze al kreeg van Ruud, Lisette en Tessa.

Twee seizoenen geleden verruilde Sacha haar plek onder de lat bij dames 1 voor een plaats in de selectie van eredivisionist Polar Bears uit Ede. In de landstitel van vorig seizoen had ze als reservekeepster een beperkt aandeel, in de winst van de KNZB-beker afgelopen zondag echter des te meer. Sacha keepte het gehele duel tegen ZV De Zaan en sleepte met haar ploeg een 13-10 zege en daarmee de beker binnen.

Normaal gesproken wisselt Sacha de plek onder de lat af met de eerste keepster, één van de drie keepsters van de Oranje-selectie. In de aanloop naar de finale in het Hofbad in Den Haag was echter al duidelijk dat die geblesseerd af moest haken en wist Sacha dus dat zij het gehele duel aan de bak zou mogen.

In de eerste wedstrijdhelft was Polar Bears duidelijk sterker, het scoorde makkelijker en Sacha kon zich een enkel foutje veroorloven zonder daarmee haar team te kort te doen. Na de kantwissel bij een 9-5 stand kwam De Zaan in de tweede wedstrijdhelft echter aanmerkelijk sterker voor de dag en in die fase wist Sacha met een aantal cruciale reddingen te voorkomen dat De Zaan dichter kon naderen dan 2 treffers verschil. In de slotminuut viel met de 13-10 de definitieve beslissing en Polar Bears kon zich opmaken voor de huldiging.

Na afloop poseerde Sacha terecht blij en trots met de beker (en de fotobommende Fleur)