Net geen bekerstunt voor D1 en H1

Door de promotie van afgelopen seizoen naar de bondsrangen mochten dames 1 en heren 1 van ZV De Vennen afgelopen zaterdag aantreden voor de 1e ronde van de bekercompetitie, de ManMeerCup. Voor deze 1e ronde waren beide teams gekoppeld aan een tegenstander die een klasse hoger speelt, de dames ontvingen eersteklasser MNC Dordrecht terwijl de heren de Oosterhoutse buren van De Warande op bezoek kregen.

Na enkele leerzame toernooien voor alle teams de eerste wedstrijden om het echie, en vooral de dames van De Vennen kenden blijkbaar nog wat koudwatervrees. De bezoeksters zwommen binnen een mum van tijd naar een 0-4 voorsprong maar hadden blijkbaar niet op de veerkracht van De Vennen gerekend. Demi Waijers brak bij haar officiële debuut de ban en vlak voor het einde van de eerste periode liet Judith van Heteren de 2-4 aantekenen. De Dongense dames kregen hiermee de smaak te pakken en tot verbazing van velen, waaronder de Dordse bank, nam de thuisploeg in de tweede periode het initiatief volledig over. Sacha Kimenai stopte een strafworp, Minet Peeters bracht met 2 treffers de ploegen weer naast elkaar op 4-4 waarna Demi na goed doorzetten met haar tweede treffer De Vennen voor het eerst op voorsprong bracht. Helaas lukte het toen net niet om door te drukken en was het toch nog MNC dat ervoor zorgde dat er met een 5-5 stand van kant gewisseld werd.

In de derde periode waren het weer de gasten die tot twee keer aan toe op voorsprong kwamen maar Rachel de Vet en Judy Goossens (eveneens met haar debuuttreffer) brachten De Vennen weer langszij waarna Ilse Mulder, spelend tegen de club waarvoor zij met het meisjesteam dit jaar op eredivisieniveau gaat spelen, halfweg de periode De Vennen weer op voorsprong bracht (8-7). Lang duurde dit niet want de gasten bereikten de laatste periode toch weer met een voorsprong, 8-9. In die laatste periode golfde het spel op en neer, miste De Vennen een strafworp, bracht Naomi van Bragt onder de lat een paar keer redding en duurde het tot 41 seconden voor tijd voordat de enige treffer viel. Met luid gejuich werd de 9-9 van Rachel de Vet begroet. Omdat een laatste overtalsituatie onbenut werd gelaten werd dit de eindstand, waarop strafworpen de beslissing moesten brengen over verder bekeren. In deze ‘loterij’ trok de meest ervaren ploeg alsnog aan het langste einde, maar de dames van De Vennen mochten een verdiend applaus en de complimenten in ontvangst nemen.

image-5264925

Heren 1 tegen De Warande, ook hier twee ploegen waarbij de gasten al jaren als stabiele tweedeklasser gelden en De Vennen nu debuteert op 3e klasse niveau. Op het onlangs gehouden Warandetoernooi troffen de ploegen elkaar ook al en het verschil was toen niet echt groot. Die wetenschap maakte dat De Vennen vrijuit kon spelen en dat was goed te zien in het spelbeeld. De bezoekers namen in de 1e periode wel een voorsprong maar door treffers van Geert Huijben en Remco Jonkers kon De Vennen de schade tot 2-3 beperken. Ook in de tweede periode bleef dit verschil in stand, waarbij opviel dat De Vennen beide overtalsituaties wist te benutten via opnieuw Remco en Geert en uit de 3 ondertalsituaties slechts 1 treffer hoefde toe te staan.

In de derde periode leken de heren van De Vennen pas echt te gaan beseffen dat een stunt mogelijk was en er werd in deze periode met name aanvallend volop gas gegeven. Lars van Oosterbosch (3x), Remco Jonkers en Jeroen Opsteegh wisten scorend de stand om te buigen in een 9-8 voorsprong bij het ingaan van de slotperiode. In die periode kwam De Warande op 9-9 weer langszij maar toen Remco Jonkers en Tom Wolf de voorsprong weer op 2 treffers brachten leek er weinig meer fout te kunnen gaan. Helaas ging het dat alsnog toch, waarbij met name jammer was dat bij de gelijkmakende 11-11 de Oosterhoutse topscorer toch net teveel ruimte kreeg. Omdat in de laatste halve minuut de stand niet meer wijzigde moesten ook hier strafworpen de beslissing brengen en ook hier gaf de routine de doorslag. De Warande dus met de schrik vrij en een ronde verder en De Vennen kan met een positief gevoel toewerken naar de competitiestart.

Die competitiestart brengt de dames a.s. zaterdag om 17.00u thuis in het water tegen ZV Utrecht terwijl de heren om 18.15u het bad in mogen voor de seizoensopening tegen Nayade Classic uit Eindhoven. Publiek is van harte welkom !

Link naar stukje in BN de Stem