Ooperon Paaspolotoernooi gezellig en sportief verlopen

De in totaal 25 teams die afgelopen weekend deelnamen aan het 4e Ooperon Paaspolotoernooi hebben er met elkaar een gezellig en sportief toernooi van gemaakt. De organisatie kreeg weer de nodige complimenten en kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de editie 2014 en met een optimistische blik vooruit naar de editie 2015.

Op zaterdagmiddag hadden de jongste poloërs, de categorie onder 11 waarbij echter ook 8-jarigen in het water lagen, het wedstrijdbad voor zich alleen. De 5 teams troffen elkaar allemaal één keer en tussendoor konden ze nog wat extra energie kwijt in 3 vaardigheidsspelen. Enkele ploegen gebruikten het toernooi om hun nieuwste spelers en speelsters wat wedstrijdgevoel op te laten doen. Zo ook bij De Vennen dat Bo van Tilburg en Teun van Dongen de eerste ‘echte’ wedstrijdminuten zag maken. Het team van De Vennen presteerde goed deze middag, wist 3 van de 4 wedstrijden te winnen en hoefde uiteindelijk alleen het Tilburgse TRB/RES voor te laten gaan. Een mooie 2e plek dus !

E-tjes van De Vennen met hun 2e prijs

E-tjes van De Vennen met hun 2e prijs

Zondagmorgen om 08.30u gingen de eerste twee van de in totaal 20 ploegen die deze dag in actie kwamen het water in. Verdeeld over 2 poules van 4 teams waren het de D-teams die toewerkten naar de finalewedstrijden om de 7e/8e tot en met de 1e/2e plek. De D-jeugd van De Vennen had het bijzonder lastig en kwam in de ‘finale’ om de 7e en 8e plek terecht waarin het de eer en de 7e plek aan het Veldhovense Njord moest laten. De wedstrijd om de 3e plek was een prooi voor SBC2000 dat TRB/RES met 5-1 klopte.

De echte finale ging tussen twee teams van WOC-Zuid (het centrale waterpolo opleidingscentrum in Eindhoven). De E-tjes, getraind door Fleur Wolf, speelden voor het eerst samen een toernooi en verrasten alle oudere teams, behalve uiteindelijk de eerste jaars D-jongens van het WOC. In een spannende finale, waarin de niet aan een groot veld gewende E-tjes uiteindelijk fysiek net te kort kwamen, wist WOC-JD met 3-2 aan het langste eind te trekken en de eerste prijs, een bidonhouder, in de wacht te slepen. De E-tjes waren echter wel zo blij met hun 2e prijs, een polobal gevuld met lekkere chocoladerepen.

 

WOC-teams blij met de prijzen

WOC-teams blij met de prijzen

De 12 C-teams die rond het middaguur aan hun toernooi begonnen werkten eerst een programma af in 3 poules van 4 ploegen waarna nieuwe poules werden gevormd met de 3 nummers 1, de 3 nummers 2 etc. In totaal speelden alle ploegen hierdoor 5 wedstrijden. Tussendoor vermaakte men zich uitstekend in het recreatiebad en ook het buitenbad met het daarbij behorend terras vulde zich, mede door het toch nog mooie weer, aardig. Het jongens onder 15 team van De Vennen bereikte de finalepoule om de 1e t/m 3e plek, de meisjes onder 15 deden het ook goed en speelden uiteindelijk om de plaatsen 4 t/m 6. In die strijd moesten ze alleen hun meerdere erkennen in het WOC-JD team zodat een mooie 5e plek resteerde. De jongens gingen in de finalepoule 2 keer onderuit, eerst tegen Zeester-Meerval uit Uden en tenslotte ook tegen de Zuid-Nederlands kampioen in de juist afgesloten competitie, TRB/RES. Die ploeg werd ook toernooiwinnaar, De Vennen haalde een fraaie derde plek binnen.

Jongens C van De Vennen/SBC2000, 3e

Jongens C van De Vennen/SBC2000, 3e

Na de prijsuitreiking was het afbouwen en opruimen geblazen waarna na een korte ‘evaluatie’ de organisatie ruim na 21.00u met een karrevracht aan complimenten en een goed gevoel huiswaarts kon keren. Op naar de lustrumeditie, het Ooperon Paaspolotoernooi 2015 !