Poloteams De Vennen moeten punten aan Eindhovense tegenstanders laten

Zowel dames 1 als heren 1 van De Vennen trof afgelopen weekend een Eindhovense tegenstander. Beide teams wisten 3 periodes gelijke tred te houden maar PSV (bij de dames) en Nayade (tegen heren 1) straften een mindere periode aan Vennenzijde af en gingen er met de winst vandoor.

Dames 1 probeert aan de laatste 4 thuiswedstrijden van dit seizoen nog een goed gevoel over te houden om te voorkomen dat het seizoen na het zekerstellen van klassebehoud als een nachtkaars uitgaat. Vorige week herstelden ze zich met een 12-14 nederlaag tegen De Gouwe al van een eerdere 18-3 nederlaag, afgelopen zaterdag was PSV de tegenstander waarvan het uitduel kansloos met 14-8 verloren werd.

In de eerste en tweede periode kon De Vennen scorend gelijke tred houden met de bezoeksters. Aanvallend waren Renee Nieuwenhuizen, Merel van den Heijkant (3x), Demi Waijers, Rachel de Vet en Judy Goossens trefzeker en verdedigend wist Sacha Kimenai o.a. een strafworp te keren waardoor de ploegen met een 7-7 stand van kant wisselden.

In de derde periode was De Vennen ‘het’ even kwijt en moest het toestaan dat PSV via 9-12 en 10-14 een gat naar 11-14 wist te slaan waarbij voor De Vennen Ilse Mulder (2x) en Demi Waijers met schoten in de verre hoek en Merel van den Heijkant via een individuele actie doel troffen. In de slotperiode viel eerst de 11-15 maar vervolgens sloop De Vennen toch weer dichterbij door treffers op rij van Rachel de Vet, Merel van den Heijkant en Fleur Wolf waardoor met nog 2,5 minuut te spelen de spanning weer terug was (14-15). Over en weer werden kansen gemist totdat PSV met nog 1 minuut te gaan het duel op slot gooide (14-16).

Heren 1 mocht zondag rond lunchtijd op bezoek bij de Eindhovense studentenclub Nayade. Een voortvarende start, 1-3 met treffers van Tom Wolf, Koen Haast en Remco Jonkers kon door slordig spel en een warrig optredende wedstrijdleiding geen vervolg gegeven worden en na 2 periodes had invaller keeper Matthijs Peters al 7 keer moeten ‘vissen’ terwijl de eigen score nog op 3 stond. Het verschil van 4 treffers bleef ook in de derde periode op het bord, beide teams scoorden slechts 1 keer (Mark Haast). In de slotperiode stond het vizier weer wat scherper afgesteld waarbij voor De Vennen Mart Graauwmans en Mark Haast (2x, waaronder een schitterende curvebal, uit de losse pols geschoten, drie verdedigende armen omzeilend en in de bovenhoek ploffend). Omdat ook Nayade nog drie keer doeltreffend was verscheen een 11-7 eindstand op het bord.

Komend weekend spelen de dames om 20.30u hun thuisduel tegen Het Y uit Amsterdam (met een kleindochter van één van de Vennen-oprichters in de gelederen). Heren 1 mag opnieuw op zondag aantreden en wel om 19.15u tegen IJsselmeeuwen in Zutphen dat nog 1 punt nodig heeft om zich van de titel en promotie te verzekeren. Op voorhand een lastige klus dus maar ook deze begint gewoon bij 0-0.